Volledig scherm
© AP

Algerije vechtend naar eerste Afrika Cup-eindzege sinds 1990

Algerije heeft in een matige finale tegen Senegal voor het eerst sinds 1990 weer de Afrika Cup gewonnen.  Na de treffer van Baghdad Bounedjah in de tweede minuut werd er niet meer gescoord: 1-0. 

Het schot van Bounedjah werd door een verdediger van Senegal van richting veranderd. Doelman Alfred Gomis zag de bal net onder de lat in het doel verdwijnen.

Senegal was vooral in de tweede helft veel sterker. Na een uur spelen leek de kwartfinalist van het wereldkampioenschap van 2002 een strafschop te krijgen wegens hands. Scheidsrechter Alioum Alioum draaide die beslissing na het zien van televisiebeelden echter terug. Ook daarna bleef Senegal beter zonder vaak gevaarlijk te worden. Algerije hield echter met vechtvoetbal stand.

Algerije won de Afrika Cup in 1990 voor het eerst, toen in eigen land. Senegal wist het evenement nog nooit te winnen. In 2002 verloor het de finale ook, toen van Kameroen.

Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AP
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP
  1. ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’
    PREMIUM
    Column

    ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’

    De Ulvenhoutse voetbalvereniging UVV’40 organiseert vandaag voor het eerst in zijn bijna tachtigjarig bestaan een heuse open dag. Op het prachtige sportpark Jeugdland gelegen aan de lommerrijke Rouppe van Voortlaan viert de ‘familieclub met ambitie’ de start van een nieuw voetbalseizoen. Er valt wel degelijk wat te vieren, want het gaat goed met het eens zo bescheiden clupke ten zuiden van Breda. Onder leiding van een daadkrachtig bestuur ondergaat de club een opmerkelijke metamorfose.