Volledig scherm
Jürgen Klopp is voor de vijfde keer dit seizoen verkozen tot Premier League-manager van de maand. © Getty Images for Premier League

Agüero en Klopp zetten records neer met individuele prijzen

Beste in januariJürgen Klopp van Liverpool is voor de vijfde keer dit seizoen uitgeroepen tot trainer van de maand in de Premier League. Nooit eerder werd een coach in de Premier League zo vaak met deze titel onderscheiden in één seizoen. Voor de maand januari viel de keuze voor de derde keer op rij op de Duitse coach.

Klopp, die met Liverpool de ranglijst van de Premier League aanvoert met 22 punten voorsprong op titelverdediger Manchester City, werd eerder uitverkozen in augustus, september, november en december. Het ‘oude’ record stond op naam van Pep Guardiola, die als coach van Manchester City vorig seizoen in één seizoen vier keer coach van de maand werd. Liverpool is bezig aan een indrukwekkend seizoen in de Premier League. Voorlopig was er alleen een gelijkspel in de uitwedstrijd bij Manchester United (1-1), de overige 24 competitieduels werden allemaal gewonnen. Liverpool koerst daarmee hard af op de eerste landstitel van de club sinds het seizoen 1989/1990. 

Sergio Agüero werd verkozen tot speler van de maand januari in de Premier League. De Argentijnse spits van Manchester City is nu recordhouder met zeven uitverkiezingen. Voormalig Liverpool-captain Steven Gerrard en Tottenham Hotspur-spits Harry Kane staan op zes, Robin van Persie en Wayne Rooney kwamen tot vijf uitverkiezingen. 

Bekijk hier de samenvatting van Liverpool - Southampton (4-0) van twee weken geleden

Volledig scherm
Sergio Agüero in actie namens Manchester City. © BSR Agency