Volledig scherm
Talitha de Jong in actie in Baal op 1 januari 2017. © David Pintens/Photonews

Thalita de Jong naar Spanje om te trainen, te rusten en vertrouwen te tanken

OTEGEM/OSSENDRECHT - Thalita de Jong kwam maandag in de veldrit van Otegem (B) niet verder dan de vijfde plaats. "Ik was niet agressief genoeg en had geen vertrouwen vandaag", zo kijkt de wereldkampioene terug op een volgende teleurstellende cross na het NK, waar ze ook niet verder kwam dan de vijfde plaats. De Jong sloot het jaar 2016 nog wel feestelijk af met een zege in Bredene, maar sinds haar overgang per 1 januari van Rabo naar Lares is ze in het sukkelstraatje terecht gekomen. De Jong worstelt vooral met haar nieuwe materiaal.

"De fietsen moeten aangepast worden", stelt De Jong vast nadat ze er drie crossen op heeft gereden. Al voor de start van de eerste wedstrijd in Baal liet ze weten dat ze moeite had met het vinden van de goede positie op haar Eddy Merckx-fiets. "De geometrie is anders dan die van de Giant en ik kom nu anders op de fiets te zitten." De Jong hoopte dat het een kwestie van wennen was, maar liet in Otegem weten dat ze met name in de bochten geen vertrouwen had in haar materiaal. "De houding is gewoon niet oke."

Dinsdag vertrekt De Jong voor een trainingskamp naar Spanje. De wereldbekerwedstrijd van zondag in Italie slaat ze over. "Als ik wel naar Rome ga, ben ik te veel aan het reizen en te veel onderweg. Ik kies er net als vorig jaar voor om op trainingskamp te gaan. Ook al met het oog op het wegseizoen. Door een week goed te trainen en te rusten hoop ik weer optimaal aan de start te staan in Hoogerheide (wereldbeker, red.) om van daaruit naar het WK te gaan. Ik merk dat de afgelopen periode voor mij te druk is geweest. Zeker met die wisseling van ploeg en materiaal er bovenop. Ik heb te veel aan mijn koppie nu."

Volledig scherm
Thalita de Jong. © BELGA

poll

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

  • Eens (96%)
  • Oneens (4%)
279 stemmen