Archiefbeeld van koningin Máxima.
Volledig scherm
Archiefbeeld van koningin Máxima. © EPA

Koningin Máxima komt naar Ahoy voor repetities Eurovisie Songfestival

Koningin Máxima brengt vanmiddag een bezoek aan Ahoy tijdens de repetitie van de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. Samen met leerlingen van een Rotterdamse basisschool spreekt zij daar met presentatrice Nikkie de Jager over muziek.

 1. Van sterretjes tot kubussen: lichttovenaars van Ahoy laten songfestival schitteren met speciale effecten
  PREMIUM

  Van sterretjes tot kubussen: lichttove­naars van Ahoy laten songfesti­val schitteren met speciale effecten

  In Rotterdam Ahoy wordt flink indruk gemaakt met alle oogverblindende speciale effecten tijdens de Eurovisie-shows. Vuur spuit bijna tot aan het plafond, flitsende sterretjes vliegen in het rond en gloeiende, knalrode strepen versmelten tot gigantische kubussen. Daar hebben head of production Erwin Rintjema (43) en zijn collega’s wel een paar uurtjes werk aan gehad. ,,Het is een snoepwinkel van mogelijkheden.’’
 2. Duncan Laurence heeft corona en treedt niet op in finale songfestival, Romy Monteiro deelt punten uit
  Play
  update/video

  Duncan Laurence heeft corona en treedt niet op in finale songfesti­val, Romy Monteiro deelt punten uit

  Duncan Laurence is vandaag positief getest op het coronavirus. Vanwege de minimale isolatieperiode van zeven dagen zal Duncan, die in 2019 het muziekspektakel won, niet live kunnen optreden in Ahoy in Rotterdam tijdens de grote finale van het songfestival. Ook kan hij de punten namens Nederland niet uitdelen en de trofee niet uitreiken aan de winnaar. Romy Monteiro vervangt hem als de Nederlandse puntengever, heeft AvroTros vandaag bekendgemaakt.