Italië is topfavoriet bij de bookmakers.
Volledig scherm
Italië is topfavoriet bij de bookmakers. © Brunopress

Hoe weten de bookmakers wie het Songfestival gaat winnen?

De bookmakers zijn bij het Eurovisie Songfestival de enige thermometer. Wie wil weten welk land kans maakt en welk land niet, kan dat vinden op talrijke gokwebsites. Vijf vragen over de wedkantoren.

  1. Acts met foute outfit: amper kans op winst Eurovisie Songfestival

    Acts met foute outfit: amper kans op winst Eurovisie Songfesti­val

    Na elke editie van het Eurovisie Songfestival wordt de slechtst geklede act beloond met de Barbara Dex Award. Deze beruchte prijs lijkt samen te gaan met een lage plek in de ranglijsten: van alle Award-winnaars voor de lelijkste outfit won namelijk nog nooit iemand het festival. Slechts 6 acts haalden de uiteindelijke top 10. Dit blijkt uit onderzoek van Dresscode.nl op basis van het stemgedrag sinds de eerste Barbara Dex Award-uitreiking in 1997.
  2. Willem-Alexander en Máxima prijzen gaststad songfestival: ‘Eén winnaar staat al vast: Rotterdam’

    Wil­lem-Alexan­der en Máxima prijzen gaststad songfesti­val: ‘Eén winnaar staat al vast: Rotterdam’

    Het eerste grote compliment voor Rotterdam als festivalstad is al binnen, en niet van de eerste de beste. Want koning Willem-Alexander en koningin Máxima laten in een tweet weten onder de indruk te zijn van de inspanningen die in de Maasstad worden verricht met het Eurovisie Songfestival. ,,Er is geweldig werk verzet door iedereen die bij de organisatie betrokken is. Eén winnaar staat al vast: Rotterdam’’, zo wordt vanuit het koningshuis gemeld.