Zweedse premier kan ook na oproep Trump niets doen voor vastzittende A$AP Rocky

De Zweedse minister-president Stefan Lofven zegt dat hij graag met de Amerikaanse president Donald Trump wil spreken over de detentie van rapper A$AP Rocky. Maar, voegt de Zweedse premier er meteen aan toe, hij kan en wil zich niet bemoeien met de zaak.

De Amerikaanse rapper zit sinds begin deze maand vast in Zweden op verdenking van betrokkenheid bij mishandeling. Vrijdag is het voorarrest van A$AP verlengd, hij zit nog tot zeker 25 juli vast. President Trump twitterde over de zaak. ,,Ik heb zojuist met Kanye West gesproken over de detentie van zijn vriend A$AP Rocky", twitterde Trump gisteravond. ,,Ik zal de zeer getalenteerde premier van Zweden bellen om te zien wat we kunnen doen om A$AP Rocky te helpen. Veel mensen willen graag dat dit snel wordt opgelost!" Ook First Lady Melania Trump houdt zich inmiddels met de zaak bezig. ,,We hopen hem zo snel mogelijk thuis te krijgen", zei Melania tegen journalisten.

De Zweedse minister-president zegt op de hoogte te zijn van de bijzondere interesse van Trump in de zaak. Lofven noemt het voornemen van Trump om elkaar te bellen ‘zeker positief’. Lofven: ,,Ik zal Trump uitleggen dat het Zweedse rechtssysteem onafhankelijk is. In Zweden is iedereen gelijk voor de wet en dat geldt ook voor bezoekers uit andere landen."

Rapper A$AP Rocky zou begin deze maand betrokken zijn geweest bij de mishandeling van twee mannen in Stockholm. Zelf zegt A$AP dat hij juist het slachtoffer was, het duo zou de rapper hebben lastiggevallen.

Volledig scherm
ASAP Rocky. © AFP
  1. Presentator Kaj van der Ree diep door het stof na beschuldigingen seksueel wangedrag: ‘Spijt van domme fouten’
    Programma's geschrapt

    Presenta­tor Kaj van der Ree diep door het stof na beschuldi­gin­gen seksueel wangedrag: ‘Spijt van domme fouten’

    BNNVARA heeft de programma's van Kaj van der Ree geschrapt na beschuldigingen van seksueel wangedrag. De presentator en vlogger (28) reageert nu zelf voor het eerst en gaat diep door het stof na alle beschuldigingen aan zijn adres. Op sociale media werd hij de afgelopen dagen door jonge vrouwen beticht van het sturen van naaktfoto's en pikante berichten. De vrouwen waren op dat moment minderjarig. Van der Ree geeft zijn misdragingen toe. ,,Ik zie in dat ik domme fouten heb gemaakt.”