Zoo Antwerpen woest op StukTV, YouTubers vallen bejaarden lastig: ‘Laat los, stoppen!’

Dierentuin Zoo Antwerpen is niet blij met de actie van twee Nederlandse YouTubers die in een filmpje laten zien hoe ze probleemloos konden binnendringen in een leegstaand giraffenverblijf en achter de schermen tot bij de tapirs kwamen. ,,Die twee hebben alle regels aan hun laars gelapt en hebben zichzelf, de bewakers en de bezoekers in gevaar gebracht”, zegt woordvoerster Ilse Segers.

Thomas Van der Vlugt en Giel de Winter maken video’s voor StukTV en stelden zich tot doel om binnen 48 uur vier parken op stelten te zetten. Twee weken geleden was al te zien hoe ze het Boudewijn Seapark bij Brugge binnen wisten te komen en een week later zagen de kijkers hoe ze ’s nachts inbraken bij Walibi Belgium door simpelweg over een hek te klimmen. In Antwerpen kocht het duo braaf een toegangskaartje, waarna ze zich verstopten in de toiletten waar Van der Vlugt zich in een dinosauruspak hees. 

Backstage

Daarna viel hij bezoekers lastig. Te zien is hoe Van der Vlugt op een oudere vrouw afstormt en haar vastpakt. ,,Laat los!”, zegt een vriendin van de vrouw daarop. ,,Stoppen!” De twee ouderen proberen weg te komen, maar worden nog een tijdje achtervolgd door de YouTuber.

Later op de dag weet Van der Vlugt nog een (leegstaand) giraffenverblijf binnen te dringen en weet hij backstage tot vlakbij de tapirs te komen. ,,We stonden gewoon in hun hok”, aldus De Winter. ,,Heel bizar dat dat gewoon kan. De deur stond ook gewoon open!”

Reactie dierentuin

De Zoo Antwerpen veroordeelt de actie, maar wenst verder geen commentaar te geven. Vragen over de beveiliging wilde de woordvoerster niet beantwoorden. ,,Bezoekers horen op de paden te blijven. Wij zijn hier niet over te spreken”, klinkt het. 

De YouTubers zijn uiteindelijk niet het park uit gezet en hebben dan ook geen parkverbod gekregen. ,,We lopen gewoon weer naar buiten, dat is toch bizar?”

StukTV valt ouderen lastig in de dierentuin.
Volledig scherm
StukTV valt ouderen lastig in de dierentuin. © YouTube
Al brullend proberen ze de aandacht van de leeuwen te trekken.
Volledig scherm
Al brullend proberen ze de aandacht van de leeuwen te trekken. © RR
De twee Nederlanders in de Zoo van Antwerpen.
Volledig scherm
De twee Nederlanders in de Zoo van Antwerpen. © StukTV