Volledig scherm
Disney's Marvel-hotel © Disney

Zo ziet het eerste Marvel-hotel ter wereld eruit

Volgende zomer opent in Disneyland Parijs het eerste Marvel-hotel ter wereld de deuren. Maar voor de fans die nu al benieuwd zijn naar het eindresultaat, heeft het Franse park al enkele beelden en details naar buiten gebracht van de inrichting. En die zijn behoorlijk indrukwekkend. Zo bevat het hotel de grootste collectie Marvel-werken ooit.

Disneyland Parijs werkt samen met meer dan 50 kunstenaars van Marvel Comics en Marvel Studios om meer dan 300 kunstwerken samen te brengen in het hotel. Gasten worden uitgenodigd om de verhalen en karakters van dit universum te ontdekken aan de hand van stripboekomslagen, posters, illustraties uit films, storyboards, originele schetsen en meer. Inclusief nooit eerder onthulde en exclusieve stukken.

Het voormalige Disney-hotel New York ondergaat sinds januari 2019 een transformatie zodat het tegen de zomer van 2020 de eerste gasten kan ontvangen in Disney’s Hotel New York - The Art of Marvel. In dit hotelcomplex wordt tachtig jaar aan Marvel-verhalen gevierd in een typisch New Yorkse setting, te herkennen aan de art-decostijl. Het hotel is geïnspireerd op een kunstgalerij in New York, als eerbetoon aan de stad waar veel Marvel-superhelden (en de kunstenaars die ze hebben gecreëerd) zijn gevestigd.

De kamers krijgen een moderne uitstraling met in elk kunstwerken van Marvel. Met een speciale knipoog naar Iron Man in alle Empire State Club-kamers én de suites in het thema van de Avengers en Spider-Man. De muren tonen werken van Marvel-kunstenaars en zelfs het meubilair bevat subtiele verwijzingen naar de helden. Ook in de restaurants en bar wordt de Marvel-lijn doorgetrokken. Heel aanwezig zijn de Marvel-helden op de vrijgegeven foto’s overigens niet.

Disney’s Hotel New York - The Art of Marvel is overigens ook het allereerste Disney-hotel dat Marvel-superhelden zal ontvangen. Bezoekers kunnen hun Marvel-personages ontmoeten op een speciale locatie, genaamd Super Hero Station. Nadat ze ‘s morgens geposeerd hebben met hun favoriete helden, worden de gasten ondergedompeld in fotolocaties waar ze lid worden van de Collector’s Collection van Guardians of the Galaxy en de hamer van Thor en andere attributen kunnen vasthouden.

Het hotel boeken kan vanaf 5 november 2019.

Volledig scherm
© Disney
Volledig scherm
© Disney
Volledig scherm
© Disney
Volledig scherm
© Disney
Volledig scherm
© Disney
Volledig scherm
© Disney
Volledig scherm
© Disney
Volledig scherm
© Disney
Volledig scherm
© Disney
Volledig scherm
© Disney
Volledig scherm
© Disney