Volledig scherm
Ric Ocasek, in april 2018 © AP

Zanger van The Cars, Ric Ocasek, op 75-jarige leeftijd overleden

Ric Ocasek, oprichter en zanger van de new wave band The Cars, is zondag dood aangetroffen in zijn huis in New York. De 75-jarige Ocasek werd rond 4 uur ‘s middags door zijn vrouw Paulina Porizkova in bed gevonden, zo bevestigt de politie. Over de doodsoorzaak is nog niks bekend, maar agenten sluiten een misdrijf uit.

The Cars, die in 2018 werd toegevoegd aan de Rock and Roll Hall of Fame, scoorde in de jaren 70 en 80 grote hits met onder andere My Best Friend’s Girl (1978) en Drive (1984). De videoclip behorend bij het nummer You Might Think won de allereerste MTV Video Music Award in 1984, waarmee de band onder meer Michael Jackson’s Thriller versloeg.

De band ging in 1988 uiteen, toen Ocasek zich op een solocarrière wilde richten. Onder zijn solo albums waren Beatitude (1982), Fireball Zone (1990), Troublizing (1997) and Nexterday (2005). In 2011 kwam The Cars weer bijeen om een nieuw album op te nemen: Move Like This.

Ocasek, wiens echte naam Richard Theodore Otcasek luidt, was 28 jaar lang getrouwd met model en actrice Paulina Porizkova, van wie hij sinds 2018 gescheiden leefde.  Het stel ontmoette elkaar tijdens het filmen van de muziekvideo voor Drive. Hoewel de twee niet meer samen waren, zijn ze nooit officieel gescheiden. Ze hebben twee kinderen, Oliver en Jonathan. In totaal laat Ocasek zes kinderen bij drie verschillende vrouwen achter.

  1. Bijna 5000 mensen bellen over eenzaamheid na uitzending Omroep Max

    Bijna 5000 mensen bellen over eenzaam­heid na uitzending Omroep Max

    De live-uitzending van Een tegen Eenzaamheid, woensdag bij Omroep Max, heeft een flinke impact gehad. Bijna 5000 mensen besloten in anderhalf uur tijd de telefoon te pakken en te bellen naar het belpanel. Het was zelfs zo druk dat niet iedereen erdoor kwam en contact kreeg. De gesprekken zorgden voor heftige, ontroerende en soms ook hoopvolle verhalen, zo vertelt Dorine Kettenes van de Luisterlijn. ,,Een man belde op dat hij wel een maatje wilde zijn.”