Volledig scherm
© Brunopress

Yolanthe: Verhaal blinde baby Miguel raakte Wes en mij diep

Yolanthe Sneijder-Cabau van Kasbergen is dankbaar dat het goed gaat met de Belgische peuter Miguel, die vorig jaar werd geopereerd aan een zeldzame oogafwijking. Zijn moeder Lieveke de Kort komt bijna een jaar na de heftige periode met een boek waaraan Yolanthe een bijdrage leverde.

De voetbalvrouw beschrijft in het nawoord hoe ze vorig jaar werd gebeld door de moeder van Wesley, die een artikel had gelezen over een blinde baby. ,,En dat de tijd drong om het kindje ooit zicht te geven. De ouders voelden zich verschrikkelijk omdat zij het financieel niet voor elkaar kregen hun wondertje te laten zien'', schrijft Yolanthe. 

Volledig scherm
© PR

Het verhaal raakte haar zo diep dat zij en Wesley, die ouders zijn van zoontje Xess Xava (2), besloten het gezin De Kort te helpen. Voor het ventje werd via crowdfunding 110.000 euro ingezameld om zo een kostbare operatie in de Verenigde Staten mogelijk te maken. Yolanthe: ,,Dat wij in dit intens emotionele, mooie en vooral bijzondere verhaal hebben kunnen helpen en er überhaupt deel van uit hebben mogen maken, maakt van ons bevoorrechte en heel dankbare mensen. Wij hopen dat elk kindje net als Miguel de wereld met eigen mooie gezonde oogjes mag ontdekken.''

Lieveke, die nog regelmatig contact heeft met Sylvia Sneijder, blikt in haar boek Baby Miguel terug op 'een groot avontuur'. ,,Door het ontbreken van het hoornvlies lijken zijn ogen op onpeilbaar diep water, waarin niets geregistreerd wordt'', schrijft ze onder meer over haar baby. Sinds december 2017 kan Miguel – inmiddels 1 jaar oud – weer zien. Sindsdien zijn Lieveke en haar vriend Michael 'de gelukkigste ouders ter wereld'.

Volledig scherm
Peuter Miguel kan weer zien. © Privécollectie Lieveke de Kort
Volledig scherm
Lieveke de Kort begon een crowdfundactie om haar blinde zoontje te helpen. © Baby Miguel