William en Kate delen schattige foto's van spelend kroost in de tuin

foto'sKate Middleton, de echtgenote van de Britse prins William, heeft een showtuin ontworpen voor de Chelsea Flower Show in Londen. De tuin heeft veel varens en natuurlijk groen om het belang van natuur te benadrukken voor het welzijn van kinderen en volwassenen. Nu de tuin af is, nodigde de 37-jarige hertogin haar man en kinderen uit om hem als eerste te bewonderen en de touwschommel uit te proberen.

In de tuin, Back to Nature Garden genaamd, bevinden zich naast een touwschommel ook een hoge boomhut en een beek met watervallen. Op Instagram deelt Kensington Palace een groot aantal foto's van het resultaat. Kate's kinderen prins George, prinses Charlotte en prins Louis hebben haar de afgelopen maanden geholpen met het verzamelen van mos, bladeren en twijgen om de tuin te decoreren.

,,Het is een natuurlijke, spannende ruimte geworden voor kinderen en volwassenen om te ontdekken", vertelde Kate voorafgaand aan de opening vandaag. ,,Ik heb echt het gevoel dat de natuur en buitenshuis actief zijn van grote invloed zijn op het welzijn van kinderen. Door op jonge leeftijd veel tijd buitenshuis door te brengen, kan je voor kinderen een basis leggen om later gelukkige, gezonde volwassenen te worden.”

Kate ontwierp haar tuin niet alleen. Ze kreeg hulp van landschapsarchitecten Andree Davies en Adam White.

De Chelsea Flower Show gaat vandaag open voor pers en gasten en is van dinsdag tot en met zaterdag voor publiek toegankelijk. De beroemde Britse bloemen- en plantententoonstelling kan elk jaar rekenen op veel aandacht van de koninklijke familie.

Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP
  1. Ochtendshow en Trucker Zoekt Vlam maken kans op fonkelnieuwe Televizier-Ster

    Ochtends­how en Trucker Zoekt Vlam maken kans op fonkelnieu­we Televizier-Ster

    De 54ste editie van het jaarlijkse Gouden Televizier-Ring Gala komt er aan. Tussen de talloze categorieën ontbrak er nog één: die voor de beste online-videoserie. En dat terwijl online video niet meer weg te denken is uit de media én uit het leven van veel Nederlanders. Daarom is de prijs voor de leukste, mooiste en beste programma’s op internet nu in het leven geroepen: de Televizier-Ster Online-videoserie.