Will Koopman.
Volledig scherm
PREMIUM
Will Koopman. © Shody Careman

Wil Koopman: Ik schiet nu veel te vroeg wakker

BN’er@homeNederland zit voorlopig vooral thuis en veel BN’ers dus ook. Wat lezen, luisteren of kijken zij om de dag door te komen? Vandaag geeft filmregisseur Will Koopman (Gooische Vrouwen, Oogappels) haar aanraders.

Hoe beleef je deze tijd?
Het is te bizar voor woorden. Wie had kunnen bedenken dat dit ons zou overkomen? Ik merk dat ik veel vroeger wakker schiet dan voorheen. Ik denk in deze tijden vooral aan de zzp’ers met wie wij als productiebedrijf veel te maken hebben. Een paar weken geleden stonden we nog te draaien voor Meisje van Plezier. Dat ligt nu helemaal stil. We hopen de draad zo snel mogelijk weer op te pikken.

  1. Dit is waarom we zo gefascineerd zijn door BN’ers
    PREMIUM
    Column

    Dit is waarom we zo gefasci­neerd zijn door BN’ers

    Er zijn weinig subgroepen met wie we zo’n haat-liefdeverhouding hebben als met Bekende Nederlanders, kortweg BN’ers. We zetten ze op een voetstuk, aanbidden ze, zijn jaloers op hun goedbetaalde, glamoureuze leventjes in de spotlights en dichten ze bovenmenselijke eigenschappen toe. Maar oh wee als ze een faux pas begaan. Dan vallen ze hard, heel hard en is de toorn en het leedvermaak navenant. Humberto, Marco, Bridget – ze kunnen er allemaal over meepraten.