Volledig scherm
Cover tijdschrift. © Cover VI

VI verkocht, personeel is woedend

Het personeel van Voetbal International overweegt juridische stappen tegen de directie van WPG. De uitgever maakte vandaag de verkoop van het blad bekend aan Digital Enterprises (DE), een techbedrijf dat Voetbalprimeur.nl als uithangbord heeft. 

Het personeel van het toonaangevende blad vreest de ondergang van het tijdschrift, omdat DE in hun ogen geen affiniteit en ervaring heeft met het uitgeven van bladen. Eerder dit jaar hebben de redactieraad, de ondernemingsraad en het managementteam, dat nu nog alleen bestaat uit de hoofdredactie, zich uitgesproken tegen DE. Daarnaast zou WPG niet de juiste procedure hebben gevolgd.

De redactieraad heeft een advocaat in de arm genomen om de verkoop nietig te verklaren. Ze stellen ‘niet aangelijnd’ te zijn in het proces van de verkoop wat volgens de redactiestatuten wel had gemoeten. De redactie schoof in april van dit jaar zelf tevergeefs een andere partij naar voren: Doorakkeren BV, een joint venture van bekende uitgevers als Derk Haank, Cor Jan Willig (New Skool), Luc van Os (Hearst) en Martin Mos.

Quote

Digital Enterpri­ses wil hard vooruit met het blad

Patrick Swart, algemeen directeur WPG Uitgevers

In tegenstelling tot wat mensen op de werkvloer bij VI zeggen, stelt algemeen directeur van WPG Patrick Swart op de site van Adformatie: ,,De afgelopen maanden is er voortdurend overleg geweest met het team van VI en deze overeenkomst doet recht aan hun wensen. Digital Enterprises geeft ijzersterke jarenlange garanties aan alle werknemers en wil hard vooruit met het blad.’’

Ook Pascal Batelaan, CEO van Digital Enterprises, is positief: ,,In onze optiek blijft print het fundament van VI. Voetbalnieuws blijft altijd populair. Online én betaalde content groeien. Wij willen het blad nog beter de weg laten vinden in die digitale wereld en meer voetbalfans bereiken op eigentijdse, slimme en leuke manieren.’’

 1. Kim Kardashian onder vuur omdat ze dochter Chicago (1 jaar) met slang laat spelen

  Kim Kardashian onder vuur omdat ze dochter Chicago (1 jaar) met slang laat spelen

  Een nieuw filmpje van realityster Kim Kardashian zorgt voor heel wat beroering op sociale media. Dochtertje Chicago (19 maanden oud) heeft een korenslang om haar nek en houdt kop en staart in haar handjes vast. Het meisje geniet en maakt dat ook duidelijk met wilde handbewegingen. Kim is duidelijk trots op haar dochtertje, en schreef bij het filmpje: ,,Mijn moedige meisje”, maar niet iedereen is zo blij met de beelden.
 2. Liefdesverdriet Thomas verdwijnt als sneeuw voor de zon tijdens intieme date
  Temptation Island

  Liefdesver­driet Thomas verdwijnt als sneeuw voor de zon tijdens intieme date

  Het was de kijkers van Temptation Island al duidelijk dat Yasmin helemaal klaar was met Thomas, maar vandaag moest Thomas daar zelf nog met zijn eigen ogen achter komen. Net nadat hij wakker was, ging het fotolijstje af waarin hij te zien kreeg hoe zijn vriendin met verleider Stuwey zoende. Dat leek in eerste instantie als een mokerslag binnen te komen, maar tijdens zijn date met Daniëlle was hij het voorval alweer vergeten en kon hij zijn handen niet van haar af houden.