Bentley aangetroffen op Vinkenkade in Vinkeveen. Er is verwarring of deze Bentley nu wel of niet van Ali B. is
Volledig scherm
Bentley aangetroffen op Vinkenkade in Vinkeveen. Er is verwarring of deze Bentley nu wel of niet van Ali B. is © Peter Bakker

Verwarring over 'gestolen' auto Ali B, rapper spreekt verhaal tegen

Ali B. heeft met grote verbazing gereageerd op de berichten dat een 46-jarige man er gisteren met zijn auto vandoor zou zijn gegaan. Volgens de rapper is er sprake van een groot misverstand. ,,Ik wil voor de duidelijkheid melden dat dit verhaal ongeloofwaardig is”, laat hij weten op Instagram.

Een grote politiemacht was gistermiddag in Vinkeveen op zoek naar een 46-jarige verdachte. De man had recent iemand met een vuurwapen bedreigd en zou gisteren door getuigen zijn gezien bij recreatiepark Buitenborgh.

Peperdure sportwagen

Volgens lokale media vluchtte de verdachte weg in een Bentley Bentayga, een peperdure sportwagen. Deze Bentley zou op naam staan van Ali B. Een woordvoerder van de rapper bevestigde tegenover Shownieuws dat het inderdaad de Bentley van Ali betrof. 

In een toelichting aan deze nieuwssite benadrukt de woordvoerder echter dat er niemand met die Bentley vandoor is gegaan. De bestuurster van de auto, een vriendin van Ali, werd gecontroleerd omdat er iemand op dat moment voortvluchtig was. Dat de auto later op de dag ‘verlaten’ zou zijn aangetroffen, zoals de politie bevestigde, ontkent de woordvoerder.

Andere versie

Ali B. zelf stelt dat hij gisteren zijn Bentley had uitgeleend aan een vriendin en dat hij zelf de bolide weer heeft opgehaald. ,,Zij reed met haar kinderen in mijn auto toen zij gecontroleerd werd zoals vele andere auto’s in Vinkeveen gecontroleerd zijn. De auto is niet in beslag genomen of op een andere manier onderwerp van politieonderzoek.”

Ali benadrukt ook dat de politie hem niet heeft benaderd voor vragen. ,,De berichtgeving lijkt dan ook niet te kloppen.” De rapper heeft de mogelijkheid om te reageren op het Instagram-bericht uitgeschakeld.

Reactie politie

De politie komt vandaag met een ietwat andere verklaring en bevestigt nu dat de Bentley niet is gestolen. Gisteren bevestigde een woordvoerder nog dat de Bentley onbeheerd werd aangetroffen langs de weg en dat dit mogelijk de auto was waar de verdachte gebruik van had gemaakt. Nu vertelt een woordvoerder dat de bestuurster van de Bentley, een vriendin van Ali, alleen werd gecontroleerd en daarna gewoon kon doorrijden.

De verdachte, een 46-jarige man, is uiteindelijk niet gevonden. Er is dan ook niemand aangehouden. Gisteren maakte de politie nog melding van een 73-jarige man, maar ook die leeftijd is nu aangepast.