Verrassing! Duncan Laurence staat op Pinkpop

videoDuncan Laurence komt naar Pinkpop. De winnaar van het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv is de verrassende vervanger van First Aid Kit, dat meldt De Limburger. Het Zweedse folkduo annuleerde onlangs het optreden tijdens de jubileumeditie in Landgraaf.

Pinkpop heeft met Duncan Laurence de meest populaire artiest van Nederland op dit moment binnengehaald. Duncan treedt maandag 10 juni op tijdens de 50e editie van het oudste nog bestaande popfestival in de wereld.

Eerste grote festival

De 25-jarige zanger is te zien in de vooravond. Hij staat geprogrammeerd in de Brightlands tent. Pinkpop wordt zijn eerste grote festival. Zijn clubtour van elf concerten langs de grotere popzalen in ons land was na de songfestivalzege in mum van tijd uitverkocht.

Vrijdag kondigde hij al een show aan voor de Ziggo Dome in Amsterdam, maart volgend jaar. Inmiddels is hij ook aan een opmars begonnen in de Europese hitlijsten. In België kwam hij enkele dagen geleden op de tweede plaats in de Ultraptop 50 binnen met Arcade.

Volledig scherm
Duncan Laurence © ANP Kippa
  1. Duizenden metalfans woest: headliner Manowar treedt op allerlaatste moment niet op

    Duizenden metalfans woest: headliner Manowar treedt op allerlaat­ste moment niet op

    Het is de grootste nachtmerrie van iedere festivalorganisatie: een headliner die op het allerlaatste moment afzegt en vervolgens jouw medewerkers publiekelijk de schuld geeft van wanbeleid. Het gebeurde afgelopen weekend op Hellfest in Frankrijk, een populair metalfestival waar jaarlijks duizenden Nederlanders naartoe gaan. De Amerikaanse metalband Manowar is de boeman in dit verhaal. ,,Ik kwam helemaal vanuit Zuid-Amerika om ze te zien...’’