Volledig scherm
Arjen Lubach zette zichzelf alvast in de etalage. © ANP Kippa

Verloren weddenschappen en open sollicitaties voor Songfestival van BN’ers

De songfestivalwinst van Duncan Laurence is niet voor alle bekende Nederlanders goed nieuws. Een aantal van hen moet aan de bak na verloren weddenschappen, blijkt uit berichten op social media.

Zo wacht 3FM-dj Herman Hofman een nat pak, net als EenVandaag-journalist Lammert de Bruin. De AVROTROS-collega’s spraken vorige week af in een Duncan Laurence-zwembroek in de vijver bij het omroepgebouw te duiken als de Nederlander zou winnen. ,,Weet iemand waar ik goedkoop tetanusprikken kan krijgen voor Lammert en mij?”, vroeg de dj zich af toen duidelijk werd dat de bookmakers het toch echt bij het juiste eind hadden.

Ook Sanne Wallis de Vries moet een belofte inlossen, maar zij hoeft niet uit de kleren.,,Als Duncan vanavond wint, doe ik een fotoshoot met een opblaastompouce”, kondigde ze zaterdagmiddag aan. Toen duidelijk werd dat ze daadwerkelijk op zoek moet naar een opblaasbare tompouce, volgde enkel een ‘joe’ op Twitter.

De winst van Duncan betekent dat het Eurovisiesongfestival volgend jaar naar Nederland komt. Terwijl verschillende steden in de rij staan om het evenement te huisvesten, is ook de zoektocht naar een presentator gestart. Zowel Tim Hofman als Arjen Lubach plaatsten een open sollicitatie op Twitter en ook Tim ‘the hot dutch guy’ Douwsma wil nog een keer schitteren op het Songfestivalpodium, nadat hij vijf jaar geleden namens Nederland de punten mocht uitdelen.

Verschillende steden willen het Songfestival graag houden. Deze drie zalen hebben de agenda’s al schoongeveegd. Bekijk de video:

  1. Cruyff Foundation geschokt na uitzending DWDD over onthullende biografie: ‘Erg laag en vals’

    Cruyff Foundation geschokt na uitzending DWDD over onthullen­de biografie: ‘Erg laag en vals’

    De Cruyff Foundation overweegt juridische stappen te nemen naar aanleiding van enkele geruchtmakende uitspraken van Auke Kok, de schrijver van het boek 'Johan Cruijff, de biografie'. De 63-jarige journalist vertelde gisteren in het tv-programma De Wereld Draait Door dat de in 2016 overleden Cruijff zich liet uitbetalen voor zijn werk voor de Cruyff Foundation, naar verluidt één miljoen euro per jaar.