Martijn Koning en zijn vader Bram.
Volledig scherm
Martijn Koning en zijn vader Bram. © BNNVara

Vader van Martijn Koning overleden: ‘Rust zacht lieve pa’

Bram Koning, de vader van Martijn, is overleden. Dat maakte de cabaretier vandaag bekend via Instagram. ‘Ons eerste en ons laatste potje schaken, rust zacht lieve pa’, schrijft hij onder de foto’s, waarop hij onder meer een potje schaak speelt met zijn vader.

 1. Zieke vader Martijn Koning zorgt voor tranen: 'Laatste weekend dat ik kan eten en praten’
  Play
  VIDEO

  Zieke vader Martijn Koning zorgt voor tranen: 'Laatste weekend dat ik kan eten en praten’

  Een bijzonder emotioneel moment vanavond in De Vooravond. Martijn Koning was samen met zijn vader te gast in de talkshow om te praten over hun band en de moeilijke tijd die hen te wachten staat. Konings vader lijdt aan kanker en zal binnenkort vermoedelijk niet meer kunnen eten en praten. Zanger Stef Bos zong het nummer Papa als eerbetoon aan de twee mannen. Zijn optreden raakte iedereen recht in het hart en zorgde aan tafel voor veel tranen.
 2. Martijn Koning: ‘Eén tumor teruggekomen en weer weggehaald bij herstellende vader’

  Martijn Koning: ‘Eén tumor teruggeko­men en weer weggehaald bij herstellen­de vader’

  Het was een maand geleden ‘misschien wel het tv-fragment van het jaar’: cabaretier Martijn Koning die met vader Bram te gast was in een uitzending van De Vooravond. Het stel vertelde over hun band en de kanker die Bram had. Stef Bos zong zijn evergreen Papa. Tranen gegarandeerd. Nu was Koning opnieuw te gast in het programma. De operatie is goed gegaan bij zijn vader, vertelde hij. ,,Helaas is vorige week wel één tumor teruggekomen.”