Volledig scherm
Jan Smit. © ANP Kippa

Uitgeruste Jan Smit laat zich zien bij turntoernooi dochter Emma

Na ruim twee maanden rust pakt Jan Smit de draad langzaam weer op. Vandaag was hij bij een turntoernooi van dochter Emma. Eind van de maand gaat de Volendammer weer aan het werk, dan is presenteert hij de loting voor de derde halve finale van het Eurovisiesongfestival.

,,Eventjes Emma aanmoedigen tijdens haar turntoernooi!", aldus de trotse zanger bij het kiekje op Instagram. 

Jan Smit legde in november vorig jaar zijn werk neer vanwege acute laryngitis, een aandoening die gepaard gaat met veel keelpijn. Na een periode van rust laat Jan zich nu dus weer zien.

Loting songfestival

Op 28 januari is hij bij de officiële loting voor de halve finales van het Eurovisiesongfestival. De zanger vormt samen met Edsilia Rombley en Chantal Janzen het presentatietrio van het liedjesfestijn, dat dit jaar plaatsvindt in Ahoy Rotterdam. De drie nemen ook de presentatie van de lotingsceremonie in het Rotterdamse stadhuis op zich. Dan wordt bepaald in welke van de twee halve finales, op 12 en 14 mei, de deelnemende landen op het podium staan. De loting is live te volgen via NPO 1. 

Jeangu Macrooy vertegenwoordigt Nederland dit jaar op het Europese zangfestijn. Nederland is na de winst van Duncan Lawrence vorig jaar in Israël direct geplaatst voor de grote finale op zaterdag 16 mei.