Volledig scherm
Twan Huys eerder in Buitenhof. © NPO

Twan Huys vaste presentator van Buitenhof

Twan Huys (55) keert vanaf volgende week zondag terug op tv als vaste presentator van het discussieprogramma Buitenhof. Huys zal Hugo Logtenberg vervangen, die sinds vrijdag te zien is in Op1. Dat meldt de VPRO.

,,Het is eervol toe te treden tot het presentatieteam van Buitenhof, de bakermat van de televisiejournalistiek’', laat Huys in een reactie weten. Huys neemt de klus namens BNNVARA tot het einde van het seizoen op zich en zal afwisselen met presentator Pieter Jan Hagens.

Huys kreeg de smaak te pakken toen hij Buitenhof op 15 december eenmalig presenteerde. ,,Nu zit ik hier, en dat doe ik met genoegen’’, aldus Huys, die EU-commissaris Frans Timmermans te gast had. 

Huys presenteerde jarenlang bij de publieke omroep programma’s als Nieuwsuur en College Tour. In september 2018 stapte hij over naar RTL waar hij RTL Late Night ging presenteren als opvolger van Humberto Tan. De talkshow werd geen groot succes en de commerciële omroep stopte er in maart mee.

  1. Giel en Malou blikken terug op date: De eerste kus was degelijk

    Giel en Malou blikken terug op date: De eerste kus was degelijk

    Giel Beelen (42) en zijn nieuwe liefde Malou (29) hebben vandaag op Radio Veronica voor de eerste keer teruggeblikt op hun first date. Zo doet Malou aan nieuwslezer Jeroen Latijnhouwers onder meer uit de doeken dat ze de eerste kus ‘nogal degelijk’ vond. Iets waar Giel compleet anders over denkt. ,,Voor mijn gevoel heb ik gewoon vet gezoend.” Het koppel is in ieder geval nog lang niet op elkaar uitgekeken. ,,Ik denk dat er nog veel dates volgen.’’