De TV Kantine persifleert De Wereld Draait Door
Volledig scherm
De TV Kantine persifleert De Wereld Draait Door © Herrie in het Bos Producties

Tv Kantine brengt ode aan De Wereld Draait Door

In aanloop naar de laatste uitzending van De Wereld Draait Door aanstaande vrijdag brengt de Tv Kantine morgen een groot eerbetoon aan de NPO 1-talkshow. Carlo Boszhard en zijn collega’s trekken alles uit de kast om de show geheel in stijl uit te luiden, met Maarten Heijmans als Matthijs van Nieuwkerk en Carlo Boszhard als tafelheer Marc-Marie Huijbregts.

Voor Matthijs van Nieuwkerk definitief het licht uitdoet bij DWDD en afscheid neemt van zijn miljoenenpubliek, is het aan Carlo Boszhard en zijn Tv Kantine om de successhow eerst nog even flink op de hak te nemen. Ook columniste van deze site Angela de Jong (Irene Moors) schuift aan.

Naast Heijmans (ook in de rol van Frits Sissing) en Boszhard keert in de uitzending van morgen ook de persiflage op RuPaul’s Dragrace terug en laat een drietal bekende Nederlanders zich omtoveren tot beeldschone vrouwen. Ook Maestro en The Masked Singer ontkomen niet aan een parodie. En aan Nienke Plas de eer om van Connie Breukhoven een ware influencer te maken.

Gastrollen zijn er verder voor Ilse Warringa (Sonja Barend), Buddy Vedder (Splinter Chabot), Alain Clark (RuPaul), Fred van Leer, Jan Versteegh en Tim Douwsma. 

Begin februari werd bekend dat DWDD stopt. Het programma was vijftien jaar lang een kijkcijfersucces op NPO 1. Presentator Matthijs van Nieuwkerk (59) blijft wel bij de NPO. Hij gaat een nieuw zaterdagavondprogramma maken voor BNNVara. Over de inhoud hiervan is nog niets bekend.

De Tv Kantine zorgde dit hele seizoen al voor hilariteit bij de kijkers. Vooral de persiflages op Martien Meiland (door Björn de Vries) en zo’n beetje alle huiden waar Elise Schaap tot nu toe in kroop (onder anderen die van Ryanne van Dorst, Nienke Plas, Nikkie Plessen) konden op veel lof rekenen.

De aflevering van de Tv Kantine is morgen te zien om 20.30 uur op RTL4.