Trailer nieuw seizoen The Crown per ongeluk online gezet

VIDEOFans van The Crown moeten nog even wachten tot 17 november voor het derde seizoen op Netflix verschijnt, maar de trailer is in ieder geval al gelekt. Netflix Japan zette per ongeluk de trailer zondag online op zijn YouTube-kanaal.

De trailer begint met de viering van het zilveren jubileum van koningin Elizabeth. Duidelijk wordt dat de Queen erg twijfelt over haar rol als staatshoofd. Vanuit daar zien we de moeilijke omstandigheden waarin het Verenigd Koninkrijk verkeerde in het begin van de jaren 70. Beelden worden getoond van de mijnbouwopstanden in 1972 en 1974.

In het nieuwe seizoen, dat bijna twee jaar na het uitkomen van seizoen 2 verschijnt, wordt koningin Elizabeth gespeeld door Olivia Coleman. Andere rollen zijn er voor Tobiaz Menzies als prins Philip, Ben Daniels als Lord Snowdon en Helena Bonham Carter als prinses Margaret.

Volledig scherm
Claire Foy en Matt Smith in de Netflix-serie The Crown. © Brunopress
  1. Van deze mierzoete Britse kerstreclames springen de barsten in je glazuur
    video

    Van deze mierzoete Britse kerstrecla­mes springen de barsten in je glazuur

    De Staatsloterij-commercial met in de hoofdrol het spuuglelijke schoothondje Frekkel was eind vorig jaar met voorsprong de meest tranentrekkende en warmbloedige kerstreclame op de Nederlandse televisie. Maar het kan allemaal nog zieliger, sfeervoller, bombastischer en extremer. De flitsende najaarscommercials die momenteel in Groot-Brittannië op de buis zijn, spannen de kroon. Het zijn in veel gevallen peperdure, met emoties overgoten minifilms die zó mierzoet zijn dat spontaan de barsten in tandglazuur kunnen springen. Zoals die van ‘zingende winterpeen met schaafangst’ Robbie Williams voor grootgrutter Aldi. Kijk, huiver en geniet!