Tommie Christiaan.
Volledig scherm
Tommie Christiaan. © ANP Kippa

Tommie Christiaan wint Dancing on Ice ondanks operatie aan naald in voet

Tommie Christiaan heeft vanavond de finale van het SBS 6-programma Dancing on Ice gewonnen. Samen met zijn partner Klabera deed hij zijn finaledans op het nummer Arcade van Duncan Laurence. Het is opvallend, omdat het deze week nog onzeker was of Christiaan sowieso mee kon doen aan de finale.

Tommie moest afgelopen dinsdag namelijk onder het mes om een drie centimeter lange naald uit zijn grote teen te verwijderen. De musicalster dacht dat het eerst om een onschuldige splinter ging, maar niets bleek minder waar. ,,Zaterdag schoot er een 'splinter' in m'n voet. Beetje pijn wel maar dacht, met een beetje weken en pulken komt die er vanzelf wel uit. Gisteren vier uur geschaatst met een paar flinke pijnscheuten. Toch maar even naar de huisarts vanochtend", schreef Tommie op Instagram. Hij wordt doorverwezen naar het ziekenhuis om ,,toch even een foto te laten maken". Er bleek een flinke naald in zijn grote teen te zitten.

In de finale stonden ook Elske DeWall, Juvat Westendorp en Donny Roelvink. Roelvink viel als eerste af, DeWall haalde de finaledans net niet. Uiteindelijk werd het een spannende strijd tussen Tommie en Juvat, maar Tommie kreeg net iets hogere punten van de jury en het thuispubliek.

D-DAY! Kan er nog steeds niet helemaal bij dat ik in de finale sta van Dancing On Ice 2020! Maandenlang getraind. Gevallen, spierpijn, niks anders dan schaatsen schaatsen en nog eens schaatsen, maar wat is het leuk geweest! En vandaag mogen we nog een keer knallen. Bedankt voor alle liefde en steun de afgelopen weken en vooral deze week na de operatie aan mijn teen. Ik had niet verwacht dat ik er zou kunnen staan vandaag, en ondanks dat ik mijn lichaam niet helemaal terug hebt en ik 5 hechtingen in mijn teen heb, ben ik allang blij dat ik er gewoon kan staan en met @donnyroelvink @juvat en @elskedewall deze competitie op het ijs kan afsluiten ipv op de bank ❤ Ik wil iedereen alvast bedanken van de productie, onze trainers die ons hebben klaargestoomd en hebben uitgedaagd om het beste uit onszelf te halen, onze jury, mijn fijne mede kandidaten, mijn management die een onmogelijke taak hadden om alles goed te plannen, mijn arts en de chirurg die met spoed een ok hadden geregeld om me zo snel mogelijk te operen afgelopen dinsdag, het fysio team van Physiolab, mijn fantastische schaatspartner Klabera, maar vooral het thuisfront die het de afgelopen maanden hebben moeten doen zonder mij en me zo hebben gesteund tijdens deze periode. Hou van jullie Jamie, Lily, Family en Friends ❤ Ik ga jullie nog een keer vragen om jullie steun vanavond als het thuispubliek mag meestemmen. 🙏😍 Dus schakel vanavond in om 20.00 uur op SBS6! Iedereen heeft keihard getraind deze laatste week om alles uit de kast te trekken en het wordt🔥🔥🔥🔥SWIPE ➡️ voor onze road to the finals. Wat was jouw favoriet?⬇️⬇️⬇️ #dancingonice #finale #wateenavontuur #blessed #kunstschaatsen #figureskating

2,522 Likes, 153 Comments - Tommie Christiaan (@tommiechris) on Instagram: "D-DAY! Kan er nog steeds niet helemaal bij dat ik in de finale sta van Dancing On Ice 2020!..."