Elisabeth Moss (l) won een Golden Globe voor haar rol als June Osborne in The Handmaid's Tale.
Volledig scherm
PREMIUM
Elisabeth Moss (l) won een Golden Globe voor haar rol als June Osborne in The Handmaid's Tale. © Videoland

‘The Handmaid’s Tale is geen leedporno, maar leedhorror die niemand onberoerd laat’

Het weer is prut, de lockdown is nog steeds een feit, buiten en op sociale media demonstreren de zogenaamde vrijheidsstrijders, is er een betere tijd om binnen te blijven en een serie te bingen? Nee. Maar of The Handmaid’s Tale nu de beste escape uit onze wonderlijke werkelijkheid is? Integendeel, vindt schrijfster Saskia Noort.

 1. ‘Kijken naar Follow de SOA voelt een beetje pervers’
  Podcast

  ‘Kijken naar Follow de SOA voelt een beetje pervers’

  ‘Follow de SOA is rauw, kaolo echt en grappig,’ zegt serie-liefhebber Kevin Goes in de podcast Bingewatchers. ‘Maar je voelt je als 35-jarige wel een beetje een perverseling terwijl je kijkt naar net 18-jarigen die allerlei seksuele handelingen uitvoeren.’ Toch vindt hij dat Videoland een goede en mooie serie heeft neergezet met Follow de SOA, die gaat over een meisje dat bij haar ontmaagding een SOA oploopt en er achter probeert te komen hoe die SOA als een lopend vuurtje door haar school verspreid is.
 2. Toekomst ‘Minuut van Ruud’ onbekend na ontslag Fidan en Renze: ‘Hopelijk ben ik urgent genoeg’

  Toekomst ‘Minuut van Ruud’ onbekend na ontslag Fidan en Renze: ‘Hopelijk ben ik urgent genoeg’

  Ruud Smulders (34) weet nog niet of hij er in het nieuwe seizoen van De Vooravond bij is met zijn rubriek. De cabaretier verzorgde de eerste twee reeksen van de talkshow De Minuut van Ruud, een satirisch filmpje van zestig seconden over de actualiteit. ,,Toen we na de laatste uitzending uit elkaar gingen, zeiden we: tot eind augustus, maar ik begrijp dat er wat dingen veranderd zijn”, zegt Smulders vanaf zijn vakantielocatie.