Zangduo Susan en Freek
Volledig scherm
Zangduo Susan en Freek © ANP Kippa

Suzan & Freek hebben nieuws: debuutalbum is klaar

Suzan & Freek kondigen vandaag eerste album aan. Het zangduo dat doorbrak met de zeer succesvolle debuutsingle Als het avond is, lanceert op vrijdag 27 september Gedeeld door Ons. Het zijn tien zelf geschreven nummers, inclusief hun hitsingle en de opvolger Blauwe Dag.

Suzan & Freek, afkomstig uit de Achterhoek en ook in het dagelijks leven een setje, beloven muzikaal te verrassen met hun eerste plaat. ,,Wie ons alleen kent van Als Het Avond Is, zal verrast zijn. Wie ons al langer volgt weet van hoeveel stijlen we houden en hoe we daar altijd een eigen draai aan geven”, zegt Suzan. Zij gaat komend najaar met Freek het theater in om de nieuwe liedjes live te spelen.

Nummer 1-hit Als het Avond is stond liefst 29 weken in de Top-40, dat leverde een voordeel op bij het maken van het album. ,,Dat maandenlange succes heeft ons de tijd geven om heel weloverwogen aan onze nieuwe muziek te werken’’, aldus Suzan. ,,Er hoefde niet meteen een nieuwe single te komen, we hadden de rust om samen met Arno Krabman, onze producer, een zo divers mogelijk album te maken. Uit die rust kwam ook de keus om op ons debuut geen enkele cover te zetten.”

Bekijk hieronder de video van afgelopen voorjaar. De tekst gaat verder onder de video.

Een jaar geleden hadden de twee er nog een baan bij, Suzan als binnenhuisarchitecte, Freek als artiestenbegeleider. ,,We beseffen dagelijks hoe bijzonder het is dat we in deze positie terecht zijn gekomen’’, stelt Freek. Een jaar geleden deden we muziek ‘erbij’. Nu verkoopt onze clubtour binnen no-time uit, staan we op festivals als Paaspop en Concert at SEA, gaan we een theatertour doen en hebben we een debuutalbum. Er is enorm veel veranderd en in die orkaan is het tussen ons gewoon hetzelfde gebleven.’’

Volledig scherm
© Marco Okhuizen