Sterren geven groot benefietconcert voor bosbranden Australië

videoEen keur aan internationale artiesten is zondag in Sydney bijeen voor een negen uur durend benefietconcert. Daarmee wordt geld ingezameld voor de slachtoffers van de bosbranden waar Australië al maanden mee kampt.

Op het podium staan grote namen als de rockband Queen met Adam Lambert, Alice Cooper, Olivia Newton-John en Amy Shark. De Australische actrice en comédienne Celeste Barber presenteert de show in het ANZ Stadion. Zij startte eerder al een online inzamelactie op en zamelde zo al zo’n 50 miljoen Australische dollar in.

De 70.000 tickets voor het concert waren in de voorverkoop binnen enkele uren al de deur uit. De prijzen voor de kaarten lagen tussen 70 en 100 dollar. De show is op de Australische zenders Foxtel en Seven live te volgen. De organisatoren moedigen kijkers nog aan om geld te storten. De opbrengst van het concert gaan onder meer naar het Rode Kruis en de Australische brandweer.

De afgelopen maanden hebben vele sterren zich al ingezet om geld op te halen voor de getroffenen van de bosbranden. De milieuorganisatie van Leonardo DiCaprio, Earth Alliance, schonk 3 miljoen dollar en richtte daar een nieuw fonds mee op. Ook onder meer Elton John, Chris Hemsworth, Kylie Jenner, Pink, Kylie Minogue en Metallica doneerden tonnen.

Australië wordt sinds september geteisterd door bosbranden waardoor miljoenen hectares natuur in de as zijn gelegd. Door de branden kwamen 33 mensen om het leven en raakten meer dan 2500 huizen verwoest. Ook zijn naar schatting meer dan een miljard inheemse dieren gedood.

Er woeden nog enkele kleine branden, maar eerder deze week liet de brandweer van de deelstaat New South Wales weten dat die onder controle zijn.

Fans in het ANZ Stadion van Sydney tijdens het Fire Fight Australia-concert.
Volledig scherm
Fans in het ANZ Stadion van Sydney tijdens het Fire Fight Australia-concert. © Getty Images
Daryl Braithwaite tijdens zijn optreden gedurende het Fire Fight Australia-concert in het ANZ Stadion in Sydney.
Volledig scherm
Daryl Braithwaite tijdens zijn optreden gedurende het Fire Fight Australia-concert in het ANZ Stadion in Sydney. © Getty Images
Ook Baker Boy maakte zijn opwachting.
Volledig scherm
Ook Baker Boy maakte zijn opwachting. © Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images