Volledig scherm
Henk en Marianne Timmer. © Iris Van Lunenburg

Sportkoppel Marianne en Henk Timmer neemt time-out

Marianne en Henk Timmer hebben besloten om tijdelijk een relatiepauze te nemen. De olympisch schaatskampioene laat via Twitter weten dat het stel na vijftien jaar relatie een time-out neemt. 

,,Vandaag een moeilijke en verdrietige beslissing genomen. Henk en ik doen een stapje terug. Ik hoop dat iedereen ons de tijd gunt om met dit nieuwe en onwerkelijke gevoel om te gaan’’, schrijft ze vandaag.

Het sportkoppel trouwde zeven jaar geleden op dierendag. Henk Timmer is de voormalig keeper van onder meer Ajax en Feyenoord. Oud-schaatsster Marianne Timmer won goud in Nagano 1998 op de 1000 en 1500 meter. In Turijn 2006 veroverde ze nogmaals goud op de 1000 meter.

  1. BBC bedolven onder de haatreacties na tv-show met mannelijk danspaar

    BBC bedolven onder de haatreac­ties na tv-show met mannelijk danspaar

    De BBC heeft bijna 200 brieven gekregen van kijkers die zich groen en geel ergerden aan het optreden van twee dansende mannen in het populaire tv-programma Strictly Come Dancing, een variant van Dancing With The Stars. Volgens de Britse omroep, die eens per twee weken het aantal schriftelijke reacties op programma's en de aard daarvan naar buiten brengt, stond in het merendeel van de ‘homofobe’ klaagepistels dat de intieme dans van Johannes Radebe en Graziano Di Prima ‘aanstootgevend’ was.