Kijkers hebben zondagochtend al een promofilmpje met de finalisten van Expeditie Robinson gezien, terwijl de halve finale pas zondagavond werd uitgezonden.
Volledig scherm
Kijkers hebben zondagochtend al een promofilmpje met de finalisten van Expeditie Robinson gezien, terwijl de halve finale pas zondagavond werd uitgezonden. © ANP Kippa

Spoilerblunder kost Expeditie Robinson geen kijkers

Hoewel RTL 4 door een flinke blunder al de finalisten van Expeditie Robinson had verklapt, keken gisteravond naar de halve finale toch 1,6 miljoen mensen. Dat is net zoveel als in de week ervoor. De halve finale van Maestro trok 1,9 miljoen kijkers.

De zender zond gisterochtend ‘door een menselijke fout’ een promotiefilmpje uit waarin de finalisten van Expeditie Robinson al te zien waren. Het reclamespotje was eigenlijk bedoeld voor volgende week. Een flinke domper voor fans van het survivalprogramma, maar dat kijkers al wisten dat Eva C., Hugo en Shary-An de proeven van de halve finale zouden overleven had op de kijkcijfers geen invloed. 

Nóg beter scoorde dirigentenprogramma Maestro. Overigens ook met een halve finale. Dat programma trok 1,9 miljoen kijkers naar NPO 1. Zij zagen dat het Tatum Dagelet niet lukte om de finale te halen. Actrice Monic Hendrickx (die met tienen werd beloond door de jury) en zanger Lucas Hamming (favoriet van het orkest) gaan naar de eindstrijd.

De ontknoping van zowel Expeditie Robinson en Maestro is volgende week zondag.