Volledig scherm
Prins Charles © EPA

Speciale postzegels voor verjaardag Charles

De zeventigste verjaardag van prins Charles op 14 november wordt door verschillende posterijen gemarkeerd met speciale postzegels. Het eiland Man is deze maand een van de eerste die komt met een serie van zes postzegels met daarop verschillende schilderijen die zijn gemaakt van de prins van Wales.

De Kanaaleilanden Guernsey en Jersey blijven niet achter en komen in november ook met herdenkingszegels, een gebruik bij elke mijlpaal in de koninklijke familie. Zo besteedde Gibraltar eerder dit jaar aandacht aan de 65ste verjaardag van de kroning van koningin Elizabeth.

De Royal Mail die de postzegels van het Verenigd Koninkrijk uitgeeft heeft ook een uitgave ter gelegenheid van de verjaardag van de toekomstige koning op het programma staan. Datum van verschijning is de dag van de verjaardag zelf. Het ontwerp is nog niet bekend gemaakt.

  1. Onbegrip over DWDD-betoog over ouderwets en te weinig divers Friends

    Onbegrip over DWDD-be­toog over ouderwets en te weinig divers Friends

    Komende week is het precies 25 jaar geleden dat de legendarische serie Friends begon; reden genoeg voor De Wereld Draait Door om aandacht te besteden aan de reeks. Arda Kaya van Yung DWDD ging langs bij mediawetenschapper Dan Hassler-Forest van de Universiteit Utrecht en die stelde dat Friends in 2019 niet meer kan. Op sociale media heerst veel onbegrip over zijn betoog: ‘Heeft deze vent überhaupt ooit Friends gekeken?’