Volledig scherm
© AP

Soulzanger Cuba Gooding Sr. (72) overleden

De Amerikaanse soulzanger Cuba Gooding Sr., bekend van zijn hit Everybody Plays The Fool uit 1972, is gisteren op 72-jarige leeftijd overleden. Het lichaam van de zanger werd gevonden in zijn auto in Woodland Hills, Californië.

Gooding Sr. is de vader van Oscarwinnaar Cuba Gooding Jr. (49). Volgens TMZ​ probeerdeb hulpdiensten nog om de zanger te reanimeren nadat ze hem aantroffen, maar dit mocht niet meer baten. 

Omdat in de auto lege capsules werden gevonden waarin drugs zaten, wordt onderzocht of de zanger is overleden aan een overdosis. 

Gooding Sr. kreeg begin jaren 70 faam als leadzanger van de soulgroep The Main Ingredient. De band scoorde twee grote hits met de nummers
Everybody Plays the Fool (1972) en Just Don't Want to Be Lonely (1974). 

Jr.

Later was Gooding Sr. vooral bekend als de vader van acteur Cuba Gooding Jr. Die won in 1997 een Oscar voor zijn bijrol in de succesvolle speelfilm Jerry Maguire met Tom Cruise in de hoofdrol.

Cuba Gooding Sr. scheidde van zijn vrouw Shirley in 1974, maar het stel hertrouwde in 1995. Ze kregen naast Cuba Gooding Jr. nog drie kinderen. 

  1. Luuk Ikink presenteert napraatshow Expeditie Robinson

    Luuk Ikink presenteert napraatshow Expeditie Robinson

    Luuk Ikink gaat het nieuwe programma Eilandpraat presenteren, de nabeschouwing van Expeditie Robinson. Dat maakte hij bekend in RTL Boulevard. In het wekelijkse live-programma, dat van start gaat na de samensmelting, ontvangt Ikink de afvaller van de week. Samen met andere (oud-)kandidaten blikt de deelnemer terug op het spelprogramma. Ook discussiëren ze over de opdrachten en de verwachte volgende afvaller in de expeditie. Het publiek kan tijdens de uitzending meepraten en vragen stellen.