Volledig scherm
© ANP Kippa

Soldaat van Oranje nu ook voor slechthorenden

De musical Soldaat van Oranje speelt op woensdag 18 april speciaal voor doven, slechthorenden en andere mensen die zijn aangewezen op gebarentaal. Dit gebeurt naar aanleiding van de vele verzoeken om de voorstelling toegankelijk te maken voor deze grote groep mensen, maakte de producent bekend.

Samen met gebarentaaltolk Erika Zeegers en schrijftolk en ondertitelaar Linda Gomes, heeft de productie de opties onderzocht om de voorstelling ook voor deze groep te kunnen spelen.

De uitdaging was de draaiende theaterzaal van de TheaterHangaar. ,,Tijdens de voorstelling is er boventiteling en zijn er live twee gebarentolken zichtbaar op de schermen boven het podium en halverwege de zaal", legt de producent uit. "De schermen draaien veilig mee met de bewegingen van de theaterzaal én wel zo dat de voorstelling precies te volgen is als bij de andere voorstellingen het geval is."

De kaartverkoop voor de speciale voorstelling gaat dinsdag van start. Soldaat van Oranje vertelt het verhaal van Engelandvaarder Erik Hazelhoff Roelfzema. Met bijna 2300 voorstellingen en meer dan 2,4 miljoen bezoekers is het de best bezochte theaterproductie uit de Nederlandse geschiedenis.

  1. Miljuschka reageert op plussize-ophef: ‘Dames, show alles wat je hebt’

    Miljuschka reageert op plussize-op­hef: ‘Dames, show alles wat je hebt’

    Miljuschka Witzenhausen(34) heeft gisteren in een openhartig bericht gereageerd op de ophef die is ontstaan nadat ze zichzelf een plussize-model noemde. De bak-koningin vindt het zelf ook maar vreemd dat dames met maat 40 al als ‘vol’ worden gezien. Toch hoopt ze dat haar volgers zich niet gek laten maken door dat gegeven. ‘In dat pashokje zijn we allemaal gelijk en valt er niks op te poetsen, terwijl er op de muur de perfecte influencer prijkt.’