Volledig scherm
© NPO

Slimme babyhapjes, lasagneschijf en sitadel zorgen voor kijkcijfertopper

de nieuwe lekkerbekDe babyhapjes van Roos, de lasagneschijf van Antoine of de sitadel van Monique moet Nederland gaan veroveren. De bijzondere hapjes werden gisteren geserveerd in de eerste aflevering van de eetshow De Nieuwe Lekkerbek, die met 835.000 kijkers op de derde plaats staat van de kijkcijferlijst van de Stichting Kijkonderzoek.

Presentatoren André van Duin en Marlijn Weerdenburg werkten voor het programma voor het eerst samen. Zij worden bijgestaan door culinair publicist Janny van der Heijden, met wie Van Duin ook samenwerkt in Heel Holland Bakt.

In De Nieuwe Lekkerbek (NPO1) is de vakjury, bestaande uit Robert Kranenborg, Daan Faber, Ellen Scholtens en Alain Caron, op zoek naar een vernieuwende eetsensatie.

Lerares Roos gooide hoge ogen met haar 'grow uppies': slimme babyvoeding met pure smaken. ,,Het is goed dat kinderen meer groenten leren eten en dit is een uitgelezen product om dat te laten slagen'', oordeelde de jury. In de categorie snacks namen het broodje stampi en de lasagneschijf het tegen elkaar op. De schijf won nipt omdat de jury benieuwd is naar de vegetarische variant die ervan gemaakt kan worden. De sitadel - een kipgerechtje omhuld met Limburgse ham - is een samenvoeging van Sittard en 'delicious'. 

Het mierenzout, de ketjap sedang, de pull pork meatball, de slakkentaart, het broodje stampi en de vegan kaas kregen een eervolle nominatie.

De spelshow De Slimste Mens trok gisteren 903.000 kijkers. Naar het Acht Uur Journaal keken 1,2 miljoen mensen.

Volledig scherm
© NPO
Volledig scherm
Grow-uppies © NPO
Volledig scherm
De lasagneschijf © NPO
Volledig scherm
De sitadel © NPO