Lynn Cohen
Volledig scherm
Lynn Cohen © AP

Sex and the City-actrice Lynn Cohen (86) overleden

De Amerikaanse actrice Lynn Cohen, die vooral bekend is van haar rol van nanny Magda in Sex and the City, is op 86-jarige leeftijd overleden in New York. Haar management heeft volgens Deadline geen uitspraken gedaan over de doodsoorzaak.

Cohen debuteerde in 1983 als actrice in de film Without a Trace. Haar echt grote rol speelde ze tien jaar later in Manhattan Murder Mystery. Daarna was ze te zien in verschillende televisieseries en films, waaronder Law & Order, Munich, Eagle Eye en The Hunger Games: Catching Fire. Ook stond ze met verschillende toneelstukken in het theater.

Van 2000 tot 2004 speelde ze in de HBO-serie Sex and the City en daarna maakte ze haar opwachting in de twee SATC-films.

  1. Dit is waarom we zo gefascineerd zijn door BN’ers
    PREMIUM
    Column

    Dit is waarom we zo gefasci­neerd zijn door BN’ers

    Er zijn weinig subgroepen met wie we zo’n haat-liefdeverhouding hebben als met Bekende Nederlanders, kortweg BN’ers. We zetten ze op een voetstuk, aanbidden ze, zijn jaloers op hun goedbetaalde, glamoureuze leventjes in de spotlights en dichten ze bovenmenselijke eigenschappen toe. Maar oh wee als ze een faux pas begaan. Dan vallen ze hard, heel hard en is de toorn en het leedvermaak navenant. Humberto, Marco, Bridget – ze kunnen er allemaal over meepraten.