Volledig scherm
PREMIUM
© Ben van Duin

Seks en liefde, dat is het leven

Noem het maar liefde is een schets van liefde en lust in de eenentwintigste eeuw. In de handen van schrijver Ilja Leonard Pfeijffer mondt zo’n thema uit in een flitsende muzikale theatervoorstelling.

Verwacht bij Noem het maar liefde van Toneelgroep Maastricht geen rechttoe rechtaan toneelstuk. Deze komedie over de liefde bestaat uit losse scènes die zich afspelen in het chique Majestic Imperial Hotel. Daar verblijven een overspelige directeur en zijn secretaresse, een homoseksuele barman, een alleenstaande jonge vrouw, een bejaard koppel. En iedereen snakt naar de ware liefde. In de woorden van auteur Ilja Leonard Pfeijffer, die vaker schrijft voor Toneelgroep Maastricht, toont Noem het maar liefde ,,een staalkaart van alle soorten relaties, lust en genegenheid die mensen in deze moderne, hectische tijd aangrijpen om hun eenzaamheid te verdrijven.” Rode draad vormt het verhaal over een oude demente rocklegende en zijn vrouw, gespeeld door Jeroen Spitzenberger en Anniek Pheifer. Ze zeskoppige acteursploeg speelt niet alleen verschillende rollen, maar vormen onder leiding van Viktor Griffioen ook een live-band.

  1. Kijkers genieten van hysterische taferelen in Chateau Meiland

    Kijkers genieten van hysteri­sche taferelen in Chateau Meiland

    Na ruim twaalf jaar zijn de markante Martien en zijn vrouw Erica weer terug op de buis. Het stel, dat bekend werd door hun deelname aan Ik Vertrek, is een nieuw avontuur aangegaan in Frankrijk. Vanavond was de eerste aflevering van Chateau Meiland op SBS 6 te zien. De kijkers thuis raakten niet uitgepraat over hun comeback en kunnen nú al niet wachten tot volgende week. ‘Dit was weer het gouden uurtje van de maandagavond!’
  2. Wendy grijpt in: ‘Als Martijn Songfestival presenteert, dan ík ernaast’

    Wendy grijpt in: ‘Als Martijn Songfesti­val presen­teert, dan ík ernaast’

    Het is nog lang niet duidelijk wie het Songfestival volgend jaar gaat presenteren, maar voor Wendy van Dijk is het zo klaar als een klontje. ,,Als Martijn Krabbé het Songfestival gaat presenteren, dan hoor ik daar wél naast”, verkondigde ze vandaag in een filmpje dat bij 6 Inside te zien was. Dat viel bij Albert Verlinde niet helemaal in goede aarde. ,,Je gaat toch niet zelf zeggen: dat moet ik doen?”, reageerde hij vol verbazing.