Volledig scherm
PREMIUM
© Ben van Duin

Seks en liefde, dat is het leven

Noem het maar liefde is een schets van liefde en lust in de eenentwintigste eeuw. In de handen van schrijver Ilja Leonard Pfeijffer mondt zo’n thema uit in een flitsende muzikale theatervoorstelling.

Verwacht bij Noem het maar liefde van Toneelgroep Maastricht geen rechttoe rechtaan toneelstuk. Deze komedie over de liefde bestaat uit losse scènes die zich afspelen in het chique Majestic Imperial Hotel. Daar verblijven een overspelige directeur en zijn secretaresse, een homoseksuele barman, een alleenstaande jonge vrouw, een bejaard koppel. En iedereen snakt naar de ware liefde. In de woorden van auteur Ilja Leonard Pfeijffer, die vaker schrijft voor Toneelgroep Maastricht, toont Noem het maar liefde ,,een staalkaart van alle soorten relaties, lust en genegenheid die mensen in deze moderne, hectische tijd aangrijpen om hun eenzaamheid te verdrijven.” Rode draad vormt het verhaal over een oude demente rocklegende en zijn vrouw, gespeeld door Jeroen Spitzenberger en Anniek Pheifer. Ze zeskoppige acteursploeg speelt niet alleen verschillende rollen, maar vormen onder leiding van Viktor Griffioen ook een live-band.

  1. Stylist Chiel Harten in elkaar geslagen en beroofd

    Stylist Chiel Harten in elkaar geslagen en beroofd

    De Rotterdamse tv-persoonlijkheid Chiel Harten is gisterochtend in Amsterdam mishandeld en beroofd. Chiel deelt een foto van zijn gehavende gezicht en doet in een uitgebreid bericht op Facebook zijn verhaal. Hij hoopt daarmee massaal aandacht te creëren voor dit soort gebeurtenissen. ‘Mijn maatje probeerde de vier jongens nog aan de kant te duwen, op dat moment renden ze lachend weg en riepen ze: ‘GAYS EASY!’’, zo schrijft Chiel, die nu met een hersenschudding en een gebroken neus kampt.
  2. Vader Anna Nooshin overleden: Ik had gehoopt je nog een keer te zien

    Vader Anna Nooshin overleden: Ik had gehoopt je nog een keer te zien

    Anna Nooshin heeft gisteren in een emotioneel bericht op Instagram laten weten dat haar vader is overleden. De 32-jarige vlogster wist dat er een dag zou komen dat hij haar zou verlaten, maar nu het moment daar echt is heeft ze het er moeilijk mee. ‘Toch had ik stiekem gehoopt je nog een keer te mogen zien of te vasthouden. Ondanks het verleden en de afstand tussen ons besef ik me nu hoeveel ik op je lijk, hoeveel ik je heb gemist en hoeveel ik je nog ga missen.’