Volledig scherm
Chuck Wendig © Gage Skidmore / CC BY-SA 3.0

Schrijver Star Wars ontslagen vanwege Kavanaugh-tweets

Chuck Wendig, schrijver van de Star Wars-stripboeken van Marvel, is ontslagen naar aanleiding van zijn tweets. Dat liet hij vandaag via Twitter weten. Het zou gaan om een aantal tweets waarin hij leden van de Republikeinse partij aanviel na de aanstelling van Brett Kavanaugh als rechter bij het Amerikaanse Hooggerechtshof.

Wendig twitterde na zijn ontslag dat het ging om ,,Te veel politiek, te veel vulgariteit en te veel negativiteit van mijn kant''. Volgens de schrijver is het ook te wijten aan het politieke initiatief van collega Ethan Van Sciver. Die riep via sociale media zijn mede-tekenaars op om 'linkse' politieke correctheid zoveel mogelijk te weren uit de stripboekenwereld. Marvel heeft het ontslag bevestigd, maar liet de reden erachter niet weten.

Wendig maakt zich geen zorgen om zijn inkomen, aangezien de stripboeken voor hem extra inkomsten waren naast zijn gewone werk als auteur van boeken. Hij vreest wel voor het effect dat deze beslissing zal hebben op schrijvers en tekenaars die wel sterk afhankelijk zijn van stripboeken en die zich publiekelijk uit willen spreken over zaken. ,,Maak je meer zorgen om mensen met minder macht en een marginalere invloed die zelfs voordat grote projecten beginnen flinke pesterijen meemaken", schreef hij op Twitter. ,,Wees lief voor elkaar. Ik ga mijn kind een knuffel geven en een broodje eten."