Ruud Hermans raakt Ilse DeLange in The Voice Senior: 'Ik ben er stil van’

Vlak voor de grote finale van The Voice Senior heeft de 68-jarige Ruud Hermans zich gekroond tot topfavoriet voor de winst van de tweede editie van de zangshow. De Tilburger zong gisteravond voor het oog van 1,4 miljoen kijkers het gevoelige Always on my mind en de coaches waren zichtbaar geroerd. Angela Groothuizen riep zelfs: ,,Wat mij betreft mag jij hem winnen.”

Gisteravond moesten Frans Bauer, Ilse DeLange, Marco Borsato en Angela Groothuizen hun teams samenstellen die het tegen elkaar op gaan nemen in de grote finale komende week. In ieder team kwamen twee senioren die hopen er met de winst van door te gaan. Voor DeLange was één keuze niet zo moeilijk en dat was dat Ruud Hermans mee moest naar de eindstrijd.

Hermans is geen onbekende op het podium. Hij scoorde in de jaren 70 een nummer 1-hit met The Tumbleweeds met het nummer Somewhere Between en presenteerde het KRO-radioprogramma Country Time. DeLange ziet hem als haar ontdekker, maar niet alleen zij is enthousiast. De artiest liet gisteravond zien dat hij het zingen nog altijd niet verleerd is met zijn uitvoering van Always on my mind. 

Borsato vond hem, ondanks dat hij niet in zijn team zit, de beste van de avond. ,,Niemand heeft nog zo gezongen vandaag.” Ook Groothuizen stak haar enthousiasme niet onder stoelen of banken. ,,Je moet naar de finale, vind ik. Wat mij betreft mag je hem winnen ook.” DeLange kon het alleen maar eens zijn met de twee. ,,Ik ben er een beetje stil van en dan besef ik weer goed waarom ik je zo bewonder. Alles wat je doet, is zo echt. Iedereen voelt het en dat is zo prachtig. Ik ben dolgelukkig dat jij in mijn team zit.”

Kijkcijferlijst

In de finale moet Hermans het opnemen tegen Eddie Taylor en Bruno Lord uit Team Angela,  IJsbrand van Belleghem en Klaas van der Veen namens team Frans en Steve Yocum en René van der Wel die team Marco vertegenwoordigen. In team Ilse zit ook nog Joke Tromp. De finale wordt aankomende vrijdag om half negen uitgezonden op RTL 4.

Het zangprogramma wist gisteravond 1,4 miljoen kijkers te boeien en belandde daarmee op de tweede plek in de kijkcijferlijst van Stichting KijkOnderzoek. Best bekeken programma van de avond was het Achtuurjournaal (1,9 miljoen). De Wereld Draait door maakt de top drie compleet met 1,1 miljoen kijkers. De hereniging tussen Beau van Erven Dorens en Albert Verlinde in Beau was goed voor 691.000 kijkers. 

Ruud Hermans.
Volledig scherm
Ruud Hermans. © RTL