De intocht van Sinterklaas in Apeldoorn.
Volledig scherm
De intocht van Sinterklaas in Apeldoorn. © ANP

Ruim 1,7 miljoen kijkers zien intocht Sinterklaas

De intocht van Sinterklaas gistermiddag in Apeldoorn heeft ruim 1,7 miljoen tv-kijkers aan de buis weten te kluisteren. Daarmee behoort de speciale uitzending van het Sinterklaasjournaal tot de drie best bekeken tv-programma's van de zaterdag. De kwalificatiewedstrijd van het Nederlands voetbalelftal tegen Noord-Ierland trok met bijna 2,6 miljoen tv-kijkers het grootste publiek, blijkt uit cijfers van de stichting Kijkonderzoek.

Vorig jaar, toen de sint met zijn pieten in Zaanstad aankwam, stemden bijna 1,9 miljoen kijkers op de tv-registratie af. Het reguliere Sinterklaasjournaal om 18:00 uur wist 570.000 kijkers aan zich te binden.
Sinterklaas en zijn pieten arriveerden aan het begin van de middag op het Stationsplein in Apeldoorn. Dit keer kwamen zij niet zoals gebruikelijk met Pakjesboot 12, maar met een stoomtrein. Het Apeldoorns Kanaal bleek namelijk te klein voor de boot.

Voor het eerst dit jaar waren alleen roetveegpieten te zien bij de landelijke intocht. De burgemeester van Apeldoorn noemde de intocht in haar stad ‘een fantastisch feest’. Ongeveer 25.000 mensen stonden langs de route.

Hoe goed ken jij Sinterklaas eigenlijk? Doe de quiz en test je sinterklaaskennis.