RTL vervangt Anita Meyer door hiphop in tune Het Spijt Me

Dat Anita Meyers Het Spijt Me niet zou terugkeren in de nieuwe versie van de tv-klassieker maakte presentatrice Caroline Tensen gisteren al bekend bij Jinek, maar nu is duidelijk wat de nieuwe tune van het programma wel is geworden. In plaats van de klassieke variant is er gekozen voor hedendaagse hiphop.

Het programma met Caroline Tensen keert vanavond om 20.30 uur na jaren afwezigheid weer terug op de buis bij RTL 4. De kijker zal flink moeten wennen aan de nieuwe reeks, want er zijn een aantal vergaande veranderingen doorgevoerd. Het bekende bloemetje is verdwenen en ingeruild voor een zogenoemde white room. Tensen gaat nu ook zelf op pad en belt aan.

De grootste verandering is te horen aan het begin van de programma met de wisseling van de openingstune. Het gaat om het dj-duo Smash & Aries, die samen met zangeres JamesDee de studio in zijn gedoken voor een hedendaagse variant van de titelsong. Het resultaat lijkt in de verste verte niet op het origineel en doet denken aan de hit Hij is van mij van Kris Kross Amsterdam, Maan en Tabitha. 

Poll

Wat vind jij van de nieuwe tune van Het Spijt Me?

  • Leuk! Past bij de huidige tijd (20%)
  • Ze hadden de oude moeten houden (80%)
4429 stemmen
Anita Meyer.
Volledig scherm
Anita Meyer. © ANP Kippa