Rossana Kluivert arriveert met haar advocaat Royce de Vries bij de rechtbank voor een kort geding tegen het programma Opgelicht?! van AvroTros. In de uitzending werden mogelijke misstanden aangekaart binnen het door Kluivert opgerichte Dog Rescue Center op Curacao.
Volledig scherm
Rossana Kluivert arriveert met haar advocaat Royce de Vries bij de rechtbank voor een kort geding tegen het programma Opgelicht?! van AvroTros. In de uitzending werden mogelijke misstanden aangekaart binnen het door Kluivert opgerichte Dog Rescue Center op Curacao. © ANP

Rossana Kluivert breekt in rechtbank, zoon Nino: ‘Opgelicht?! schildert mijn moeder af als misdadiger’

EMOTIES IN RECHTBANKDe advocaten van Rossana Kluivert hebben vanmiddag in de rechtbank in Lelystad frontaal de aanval geopend op de redactie van het onderzoeksprogramma Opgelicht?!. Advocaten Royce de Vries en Khalid Kasem stellen dat de journalisten door de ondergrens zijn gezakt door Rossana af te schilderen als een bedrieger. Rossana moest tijdens haar verklaring vechten tegen de tranen. Zoon Nino nam het voor haar op. ,,Opgelicht?! schildert mijn moeder af als een misdadiger.”

 1. Kort geding tegen Opgelicht?! als item Kluivert niet wordt aangepast: ‘Waslijst aan fouten’
  PREMIUM

  Kort geding tegen Opgelicht?! als item Kluivert niet wordt aangepast: ‘Waslijst aan fouten’

  De redactie van het AvroTros-programma Opgelicht?! ziet geen enkele aanleiding om de uitzending over de vermeende oplichtingspraktijken van Rossana Kluivert te rectificeren. Dat bevestigt een woordvoerder van de omroep aan deze nieuwssite. Royce de Vries, advocaat van Kluivert, laat weten dat er in dat geval een kort geding komt. ,,Wij zijn ervan overtuigd dat een rechter ons in het gelijk zal stellen.”
 2. Rossana Kluivert is Opgelicht?! spuugzat en sleept omroep voor de rechter

  Rossana Kluivert is Opgelicht?! spuugzat en sleept omroep voor de rechter

  De slepende ruzie tussen Rossana Kluivert en de redactie van het AvroTros-programma Opgelicht?! wordt volgend jaar voor de rechter uitgevochten. Royce de Vries, de advocaat van Kluivert, heeft een kort geding aangespannen met als doel de gewraakte uitzending over zijn cliënt offline te krijgen. ,,Avrotros wil niet vrijwillig rectificeren en dus wij zijn genoodzaakt om deze stap te zetten”, laat de raadsman aan deze site weten. Het kort geding dient op 15 januari.