Volledig scherm
Ringo Starr en Paul McCartney. © REUTERS

Ringo Starr en Paul McCartney nemen samen John Lennon-song op

The Beatles zijn weer met zijn allen te horen op een plaat. Ringo Starr en Paul McCartney, de enige twee nog levende voormalig leden van de ionische popgroep, hebben een nummer opgenomen dat door hun oude maatje John Lennon is geschreven. En alsof dat nog niet genoeg is, is er ook nog een stukje George Harrison te horen op de plaat.

De twee Beatles zijn aan de slag gegaan met het nummer Grow Old With Me, dat John Lennon schreef voor zijn laatste album vlak voordat hij in 1980 dood werd geschoten. Ringo Starr kwam met het idee om het nummer uit te brengen, maar wist op dat moment niet dat Lennon ooit ook een demo had opgenomen. Jack Douglas, de producer die Lennons laatste album Double Fantasy ook produceerde, vertelde het aan de 78-jarige voormalig Beatle.

Gitaarakkoorden

Jack vroeg mij of ik had gehoord van de Bermuda Tapes, Johns demo's uit die tijd", vertelt Starr in The Guardian. ,,Ik had het allemaal nog nooit gehoord. Ik vond de song gewoon geweldig.”

Starr vroeg aan McCartney om mee te zingen en te spelen op het nummer. ,,Dus nu hoor je John op een bepaalde manier, mij hoor je en Paul hoor je. Het is geen publiciteitsstunt. Dit is wat ik echt wilde. En de gitaarakkoorden die Jack (de producer, red.) arrangeerde voor het nummer, als je heel goed luistert, hoor je een gedeelte van Here Comes The Sun van George Harrison. Op een bepaalde manier zijn we dus weer met zijn vieren bij elkaar.”

  1. Temptation Island-deelneemster Laura werd zwaar mishandeld ‘door boze kijkers’

    Temptation Is­land-deelneem­ster Laura werd zwaar mishandeld ‘door boze kijkers’

    Laura Moenaert (22), die te zien was in het meest recente seizoen van Temptation Island heeft op Instagram enkele gruwelijke foto’s gedeeld. De blondine beweert dat ze vier maanden geleden door enkele boze kijkers werd aangevallen omdat ze, naar hun mening, het RTL 5-programma verpest had. Laura kreeg tijdens de uitzendingen al vaker het verwijt dat ze ‘te saai’ was. ,,Ik heb een lastige periode achter de rug”, klinkt het openhartig.
  2. Bijna 5000 mensen bellen over eenzaamheid na uitzending Omroep Max

    Bijna 5000 mensen bellen over eenzaam­heid na uitzending Omroep Max

    De live-uitzending van Een tegen Eenzaamheid, woensdag bij Omroep Max, heeft een flinke impact gehad. Bijna 5000 mensen besloten in anderhalf uur tijd de telefoon te pakken en te bellen naar het belpanel. Het was zelfs zo druk dat niet iedereen erdoor kwam en contact kreeg. De gesprekken zorgden voor heftige, ontroerende en soms ook hoopvolle verhalen, zo vertelt Dorine Kettenes van de Luisterlijn. ,,Een man belde op dat hij wel een maatje wilde zijn.”