Ringo Starr en Paul McCartney.
Volledig scherm
Ringo Starr en Paul McCartney. © REUTERS

Ringo Starr en Paul McCartney nemen samen John Lennon-song op

The Beatles zijn weer met zijn allen te horen op een plaat. Ringo Starr en Paul McCartney, de enige twee nog levende voormalig leden van de ionische popgroep, hebben een nummer opgenomen dat door hun oude maatje John Lennon is geschreven. En alsof dat nog niet genoeg is, is er ook nog een stukje George Harrison te horen op de plaat.

De twee Beatles zijn aan de slag gegaan met het nummer Grow Old With Me, dat John Lennon schreef voor zijn laatste album vlak voordat hij in 1980 dood werd geschoten. Ringo Starr kwam met het idee om het nummer uit te brengen, maar wist op dat moment niet dat Lennon ooit ook een demo had opgenomen. Jack Douglas, de producer die Lennons laatste album Double Fantasy ook produceerde, vertelde het aan de 78-jarige voormalig Beatle.

Gitaarakkoorden

Jack vroeg mij of ik had gehoord van de Bermuda Tapes, Johns demo's uit die tijd", vertelt Starr in The Guardian. ,,Ik had het allemaal nog nooit gehoord. Ik vond de song gewoon geweldig.”

Starr vroeg aan McCartney om mee te zingen en te spelen op het nummer. ,,Dus nu hoor je John op een bepaalde manier, mij hoor je en Paul hoor je. Het is geen publiciteitsstunt. Dit is wat ik echt wilde. En de gitaarakkoorden die Jack (de producer, red.) arrangeerde voor het nummer, als je heel goed luistert, hoor je een gedeelte van Here Comes The Sun van George Harrison. Op een bepaalde manier zijn we dus weer met zijn vieren bij elkaar.”