Volledig scherm
© ANP

Rechter heft beslag op bungalow Patricia Paay op

BREDA - De rechtbank in Breda heeft besloten dat het beslag op de woning van Patricia Paay in Wernhout (Parc Patersven) moet worden opgeheven. “Een rechtvaardige uitspraak”, zegt mr. Mr. Murat Alaca, de advocaat van Paay.

De zangeres is naar verluidt ‘uitzinnig blij’ met dit besluit. Paay wil al langere tijd verhuizen naar een centralere plek in het land. Dat is handiger voor haar werk. Ze wenst zo ook een nieuw leven te beginnen na de ellende van diverse rechterlijke procedures in de afgelopen jaren. Murat Alaca: “Er is een koper voor het huis in Wernhout. Nu het beslag is opgeheven, verwacht ik dat op korte termijn de verkoop afgerond kan worden. Dat was het hoofddoel van dit kort geding.”

Patricia Paay stapte naar de rechter in een nieuw hoofdstuk van een al sinds 2017 voortslepende ruzie met administratiekantoor Osuro, dat vorig jaar met goedkeuring van een rechter onder meer beslag liet leggen op de woning van de zangeres.

Vriendendienst

Paay, goed bevriend met voormalig Osuro-eigenaar Rob Rijsbergen sr., ontving sinds 2015 een aantal betalingen van het bedrijf. ‘Een vriendendienst’, volgens Paay. ‘Een lening’, meent de zoon van Rijsbergen, die het bedrijf heeft overgenomen nadat bij zijn vader een gokverslaving was vastgesteld, met alle financiële gevolgen van dien.

Aanvankelijk zou het gaan om een bedrag van 93.000 euro, dat Paay zou moeten terugbetalen. Tijdens het kort geding op 5 februari meldden de advocaten van Osuro dat uit intern onderzoek was gebleken dat het zelfs om 145.000 euro gaat.

Hoger beroep

De rechter besloot eerder dat de zangeres dit geld niet hoeft terug te geven, omdat Osuro niet kon aantonen dat het om een lening in plaats van een gift gaat. Osuro is tegen dit vonnis in hoger beroep gegaan. Deze zaak dient vermoedelijk dit najaar.

Osuro kan ook nog tegen de uitspraak van het kort geding in beroep gaan. Dat moet binnen vier weken. Mr. Alaca kan zich dat amper voorstellen. “Osuro is met een kansloze exercitie bezig.”

Louis Berger, de advocaat van Osuro, was niet bereikbaar voor commentaar.