Volledig scherm
Rammstein trad gisteren op in de Kuip met een show vol spektakel © Marcel Wagenaar

Rammstein eind juni 2020 terug in Nederland

Gisteravond gaf Rammstein nog een overdonderend concert in De Kuip, wie het gemist heeft krijgt over een jaar een herkansing in het Goffertpark in Nijmegen. De Duitse band geeft daar op 24 juni 2020 een concert. Dat de metalband zou optreden in Nijmegen was al bekend, de datum nog niet.

De kaartverkoop voor het optreden begint op vrijdag 5 juli. Het optreden in Rotterdam was vliegensvlug uitverkocht. Rammstein, dat recent nog een titelloos album uitbracht, bedient zich bij de shows van special effects met veel vuurwerk en rook. Opvallend: de band laat videoschermen achterwege, in tegenstelling tot vrijwel alle grote muziekacts.

De show van Rammstein werd met veel enthousiasme ontvangen. Het optreden in De Kuip kreeg van onze recensent vier sterren. ‘Toepasselijker kon het nauwelijks; na een bloedhete zomerdag zette Rammstein vanavond de Kuip in vuur en vlam.’ Ook fans waren lyrisch op social media en deelde massaal foto's van de spectaculaire show. ‘Wat een geweldige avond’ en ‘de betere bak herrie’ zijn een greep uit de reacties.

Niet iedereen was overigens even enthousiast over de keiharde metalrock van de Duitse band. Er kwamen uit de omgeving van De Kuip meer dan 100 meldingen binnen over geluidsoverlast.