Thom Yorke
Volledig scherm
Thom Yorke © EPA

Radiohead-frontman vindt zichzelf hypocriet: 'Ik strijd voor klimaat, maar vlieg de wereld rond’

Thom Yorke is graag milieubewust bezig, maar vindt zichzelf tegelijkertijd een hypocriet. De frontman van Radiohead vliegt namelijk de hele wereld over terwijl hij mensen oproept iets te doen tegen klimaatverandering.

,,Waar ik altijd mee geworsteld heb, is dat ik strijd tegen klimaatverandering, maar dat ik ook iemand ben die veel moet vliegen voor zijn werk. Dus boem, ik ben een hypocriet”, zegt de 50-jarige rocker in het BBC-radioprogramma Desert Island Discs,,Ik ben het er helemaal mee eens dat ik een hypocriet ben, maar ik probeer er iets aan te doen.”

De laatste tijd is er veel kritiek te horen op sterren die preken over klimaatverandering terwijl ze zelf vaak een grotere impact hebben op het milieu dan de mensen tegen wie ze zich richten. Zo vonden veel mensen het belachelijk dat sterren als Leonardo DiCaprio, Katy Perry en prins Harry allemaal per privéjet afreisden naar een klimaatbijeenkomst in Italië deze zomer.

Toch denkt Thom dat vooral politici en niet sterren erop aangesproken moeten worden,,Je kan wel iets doen, maar het echte werk gebeurt in het parlement en bij de VN. En het moet nu gebeuren, want de tijd dringt.”

  1. Rappers Akwasi en Bizzey maken protestsong tegen racisme

    Rappers Akwasi en Bizzey maken protest­song tegen racisme

    Rappers Akwasi en Bizzey hebben samen een protestnummer gemaakt tegen racisme: Geen Wedstrijd. Bij de track horen twee verschillende videoclips. In de ene is te zien hoe Bizzey en Akwasi tegen de grond worden gewerkt en in bedwang worden gehouden zoals politieagent Derek Chauvin dat in Amerika deed bij George Floyd. In de tweede clip is het andersom. De opbrengst van het nummer komt ten goede aan organisaties die zich inzetten om een einde te maken aan racisme.