Radio 10-dj Lex Gaarthuis had een gesprek gehad met vertegenwoordigers van de Chinese gemeenschap in Nederland over de commotie die is ontstaan na zijn grappig bedoelde carnavalslied over het coronavirus.
Volledig scherm
Radio 10-dj Lex Gaarthuis had een gesprek gehad met vertegenwoordigers van de Chinese gemeenschap in Nederland over de commotie die is ontstaan na zijn grappig bedoelde carnavalslied over het coronavirus. © ANP Kippa

Radio 10 blij met beslissing OM rond coronalied Lex Gaarthuis

Radio 10 en Lex Gaarthuis zijn opgelucht dat er na maanden een punt kan worden gezet achter de ophef rond het carnavalslied Voorkomen is beter dan Chinezen dat de dj maakte over het coronavirus. ,,We zijn blij dat het OM na grondig onderzoek heeft geconcludeerd dat er geen sprake is van strafbare feiten”, laat Talpa Radio in een verklaring weten.

 1. The Simpsons-schrijver: ‘Het was leuker toen er nog geen sprake was van cancelcultuur’

  The Simpsons-schrijver: ‘Het was leuker toen er nog geen sprake was van cancelcul­tuur’

  The Simpsons-schrijver John Swartzwelder (72) heeft voor het eerst in jaren een interview gegeven over zijn werk bij de alom bekende animatiereeks. De man werkte tussen 1989 en 2003 bij Fox, en is verantwoordelijk voor een paar van de beroemdste afleveringen van de show. ,,In die tijd mochten we nog gewoon doen waar we zin in hadden. Het moest allemaal niet politiek correct zijn”, zegt hij tegen The New Yorker.
 1. Zo vind je vanuit de auto de liefde van je leven: 'We hangen een bordje naar buiten met 'ben jij single?''
  Play

  Zo vind je vanuit de auto de liefde van je leven: 'We hangen een bordje naar buiten met 'ben jij single?''

 2. Gewonde bij steekpartij in Terheijden, dader op de vlucht
  Play

  Gewonde bij steekpar­tij in Terheijden, dader op de vlucht