Volledig scherm
Links R. Kelly, rechts zangeres Aaliyah op een foto uit mei 2001. © AP

R. Kelly aangeklaagd voor corruptie rond huwelijk met 15-jarige Aaliyah

De Amerikaanse zanger R. Kelly wordt in New York vervolgd voor een nieuwe aanklacht. De muzikant wordt daar beschuldigd van omkoping van een ambtenaar om een vals id-bewijs te verkrijgen voor zijn destijds minderjarige vriendin, zangeres Aaliyah.

In de aanklacht wordt Aaliyah Haughton niet bij naam genoemd, schrijven Amerikaanse media, maar de aanklager noemt 30 augustus 1994 als datum voor de fraude. De dag daarna trouwde de toen 27-jarige R. Kelly tijdens een geheime ceremonie in een hotel in Chicago met de zangeres, die toen 15 jaar was. 

Het huwelijk werd nietig verklaard op verzoek van haar ouders, die er pas later achterkwamen dat hun tienerdochter haar ja-woord had gegeven. De zangeres kwam in augustus 2001 op 22-jarige leeftijd om het leven bij een vliegtuigongeluk op de Bahama’s.

De nieuwste beschuldiging wordt toegevoegd aan een hele reeks aanklachten tegen R. Kelly. Hij wordt in New York en Chicago onder meer vervolgd wegens kindermisbruik, het bezit van kinderporno en het belemmeren van de rechtsgang. De zanger blijft erbij dat hij onschuldig is.

  1. Presentator Kaj van der Ree diep door het stof na beschuldigingen seksueel wangedrag: ‘Spijt van domme fouten’
    Programma's geschrapt

    Presenta­tor Kaj van der Ree diep door het stof na beschuldi­gin­gen seksueel wangedrag: ‘Spijt van domme fouten’

    BNNVARA heeft de programma's van Kaj van der Ree geschrapt na beschuldigingen van seksueel wangedrag. De presentator en vlogger (28) reageert nu zelf voor het eerst en gaat diep door het stof na alle beschuldigingen aan zijn adres. Op sociale media werd hij de afgelopen dagen door jonge vrouwen beticht van het sturen van naaktfoto's en pikante berichten. De vrouwen waren op dat moment minderjarig. Van der Ree geeft zijn misdragingen toe. ,,Ik zie in dat ik domme fouten heb gemaakt.”