Mac Miller.
Volledig scherm
Mac Miller. © Scott Roth/Invision/AP

Opgepakte drugsdealer na dood van rapper Mac Miller: ‘Ik sterf in de gevangenis’

De man die vorig jaar drugs leverde aan Mac Miller is gearresteerd. Cameron James Pettit zou de Amerikaanse rapper vervuilde pillen hebben gegeven die uiteindelijk leidden tot Millers dood, meldt TMZ

De 28-jarige Pettit verkocht Mac twee dagen voor zijn overlijden de sterke pijnstiller oxycodon vervuild met fentanyl, de stof die in combinatie met cocaïne en alcohol leidde tot de dood van de rapper. 

Ook gaf hij hem cocaïne en het kalmeringsmiddel Xanax, zo bleek na huiszoekingen op verschillende adressen. Justitie in de Verenigde Staten verdenkt hem van dood door schuld.

Breuk Ariana Grande

Naast Pettit worden ook een prostituee en een hoerenmadam verdacht van het leveren van drugs aan Mac enkele dagen voor zijn dood. Het is onduidelijk of de twee vrouwen ook zijn aangeklaagd.

Mac werd op 7 september 2018 op 26-jarige leeftijd dood gevonden in zijn woning in Californië. Hij kampte al langer met een drank- en drugsverslaving. Dit zou ook de reden van de breuk met Ariana Grande een half jaar daarvoor zijn geweest.

‘Ik sterf in de gevangenis’

Daags na zijn dood stuurde drugsverdachte Cameron James Pettit verontrustende berichten via Instagram waaruit zijn betrokkenheid zou moeten blijken, stellen Britse media. ,,Ik sterf waarschijnlijk in de gevangenis”, schreef Pettit naar een van zijn beste vrienden. Naar een andere vriend stuurde hij: ,,Ik denk dat ik nu even niets meer moet posten, gewoon om slim te zijn. Ik denk dat ik beter kan verhuizen.”