Volledig scherm
Maarten van Rossem en Özcan Akyol. © Omroep MAX

Openhartige Maarten van Rossem bezorgt Sterren op het Doek bijna miljoen kijkers

Een open en kwetsbare Maarten van Rossem heeft de best bekeken Sterren op het Doek-aflevering van dit seizoen opgeleverd. Gisteravond stemden 963.000 kijkers af op NPO 2.

Het is daarmee de op een na best bekeken aflevering van het programma ooit. In januari 2012, toen Linda de Mol te gast was bij de toenmalige presentatrice, Hanneke Groenteman, trok destijds bijna 1,1 miljoen kijkers, weet Mediacourant

De historicus en het Slimste Mens-jurylid vertelde in de uitzending aan presentator Özcan Akyol over zijn niet altijd even rooskleurige jeugd. ,,Mijn moeder sloeg, er was weinig tederheid. Genegenheid tonen was niet de sterkste kant van mijn moeder”,  vertelde hij onder meer. Akyol voelde enige verbondenheid: hij kreeg thuis ook wel eens een pak rammel en ging dan in zijn bed twijfelen aan zichzelf. Van Rossem had daar geen last van. ,,Ik dacht altijd: ik heb niets verkeerd gedaan!” 

Kneusje

Op school werd hij in zijn jongere jaren geplaagd. Hij vond geen aansluiting bij groepjes kinderen en meisjes keken, tot zijn ergernis, niet naar hem om. Voor zijn juf in de eerste twee klassen koestert hij nog warme gevoelens, omdat zij zich ontfermde over het ‘rare en eenzame kneusje’ dat hij was. Het schildersmodel trof veel kijkers in het hart (zie tweets hieronder). 

Tegelijkertijd met Sterren op het Doek werd ook vrouwenvoetbal uitgezonden. De overwinning van de Nederlandse voetbalvrouwen op Rusland is door ruim 1,2 miljoen mensen bekeken. Steenrijk, Straatarm (SBS 6) scoorde 789.000 kijkers, RTL 4 bleef achter op prime time. De laatste aflevering van Ver Van Huis trok slechts 329.000 kijkers.