Open brief van zangeressen na misstanden The Voice heeft effect: taskforce opgericht
Branchevereniging NVPI heeft een taskforce in het leven geroepen die zich bezig gaat houden met het tegengaan van grensoverschrijdend gedrag in de entertainmentindustrie. Aanleiding is de open brief van een dertigtal zangeressen waarin zij begin deze maand misstanden aan de kaak stelden.
,,Vrijwel direct na publicatie van de brief hebben we contact gezocht met een vertegenwoordiging van deze zangeressen”, zegt algemeen directeur van de NVPI Anne de Jong. ,,Ze hebben een krachtig signaal afgegeven dat we niet kunnen of willen negeren. We hebben dan ook besloten om meteen in actie te komen zodat we het probleem in kaart kunnen brengen en samen kunnen bouwen aan een inclusieve industrie waarin eenieder zich veilig weet - ongeacht leeftijd, gender, sekse, huidskleur, religie of wat dan ook.”
De NVPI, waarbij onder meer muzieklabels, uitgeverijen en producenten aangesloten zijn, wil dat de taskforce onderzoekt wat er speelt op het gebied van grensoverschrijdend gedrag, hoe dit te voorkomen is en hoe er adequate hulp kan worden geboden aan slachtoffers. Volgens De Jong is er ‘een cultuuromslag’ nodig.
De zangeressen schreven de brief naar aanleiding van de veelbesproken Boos-uitzending over The Voice of Holland. Zij stelden dat grensoverschrijdend gedrag ook in de hele muzieksector voorkomt. Bekende namen als Glennis Grace, Claudia de Breij, Aafke Romeijn, Esmée Denters en Hadewych Minis ondertekenden de brief. De NVPI meldde direct al dat het de signalen zeer serieus neemt.
Luister ook naar de AD Media Podcast:
Bekijk hieronder onze video’s op het gebied van Show & Entertainment:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Fidan Ekiz overtuigd dat stekker uit De Vooravond ging vanwege haar opvattingen
-
PREMIUMDe erfenis
‘Wij dachten altijd dat oom Henk glazenwasser was, maar dat bleek niet zo te zijn’
Carla (59) en twee andere familieleden bleken de enige bloedverwanten en erfgenamen te zijn van oom Henk. Een erfenis kan je leven veranderen. In deze serie deelt elke week iemand zijn of haar verhaal. -
PREMIUMAngela Kijkt TV
Het reclameblok kon me bij Marcel & Gijs voor het eerst niet lang genoeg duren
De directie van SBS is erin geslaagd voor de zoveelste keer een verschrikkelijk programma te verzinnen: Marcel & Gijs. Voor het eerst kon het reclameblok haar niet lang genoeg duren, schrijft Angela de Jong. -
PREMIUM
Vrouwelijke artiesten willen verandering zien in industrie: ‘Er zijn meer mensen als Jeroen Rietbergen’
Na vrouwen uit The Voice of Holland laten nu ook vrouwen uit de muziekindustrie zich collectief horen over seksueel grensoverschrijdend gedrag. Ze doen concrete voorstellen die moeten leiden tot een cultuuromslag. -
Met video
Actrice Elle Fanning doet boekje open: ‘Als 16-jarige geweigerd voor rol omdat ik niet sexy genoeg was’
Actrice Elle Fanning (25), bekend van films als Maleficent en de serie The great, heeft ontluisterende details gedeeld over haar ervaringen als jonge vrouw in Hollywood. Liet ze eerder al weten dat ze een rol misliep vanwege haar Instagram-account, nu vertelt ze over de ‘walgelijke’ dingen die ze te horen kreeg over haar uiterlijk.
-
Zelfs het stemmetje in haar hoofd krijgt jarige Eloise niet klein: haar jaar in foto's en video’s
-
-
-
Op deze plekken kun je een elektrische auto beter niet opladen
Het scheelt flink in de portemonnee waar je in ons land je auto oplaadt. In ondergrondse parkeerplaatsen is het altijd duur. Daar ben je gemiddeld 16,8 procent duurder uit dan elders in de gemeente. -
PREMIUMMet video's
Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.