Volledig scherm
Kim Kardashian. © EPA

Ook Kim Kardashian mengt zich in discussie over Zwarte Piet

Realityster Kim Kardashian heeft zo haar bedenkingen bij het fenomeen Zwarte Piet. De Amerikaanse uit haar zorgen over de traditie op Twitter.

,,Deze Nederlandse 'traditie' genaamd 'Zwarte Piet' is verontrustend!", aldus Kardashian. Daarbij deelt  ze een artikel van Al Jazeera, met als kop 'Zwarte Piet is Nederlands racisme ten voeten uit'. Het stuk gaat over de tegenstanders van het hulpje van Sinterklaas die zaterdag, tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas, in verschillende steden van zich lieten horen. Zo komt in het verhaal Jerry Afriyie aan het woord, kopstuk van Kick Out Zwarte Piet. Ook wordt onder anderen een historicus en een mensenrechtenadvocaat aangehaald om de traditie duiding te geven.

Boycot

Kim Kardashian reageerde al eerder op de pietendiscussie. De Rotterdamse Ramone Bendt (18) stuurde met een aantal vrouwen berichten over Zwarte Piet naar (inter)nationale beroemdheden, en Kim stuurde een berichtje terug: ‘’It's so crazy!” Onlangs liet ook de Amerikaanse rapper Waka Flocka Flame weten Nederland te boycotten zolang Zwarte Piet niet wordt afgeschaft.

In de VS is al vaker kritiek geuit op het racistische karakter van Zwarte Piet. Onder meer de Verenigde Naties schreven een rapport waarin de traditie werd veroordeeld en werd opgeroepen Piet aan te passen.