Volledig scherm
Bambi. © anp

Ook Disney-klassieker Bambi krijgt een liveactionfilm

Goed nieuws voor wie geen genoeg kan krijgen van klassieker Bambi. Disney is bezig met het maken van een liveactionversie van de tekenfilm uit de jaren’40. Dat schrijft Variety. Daarmee haalt de filmstudio opnieuw een geanimeerde serie uit de kast om hem in een nieuw jasje te stoppen.

Disney heeft Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel) en Lindsey Beer de opdracht gegeven het scenario te maken van een van de populairste tekenfilms van de filmstudio ooit. Het origineel uit 1942 gaat over het jonge hertje Bambi. Hij leert zijn plaats kennen in het bos samen met zijn vriendjes Stampertje en Bloempje. Het is gebaseerd op het boek van Felix Salten, dat in 1923 uitkwam.  

Sinds 2010 is Disney bezig met het reanimeren van eigen animatiefilms. Het begon met Alice in Wonderland en afgelopen jaar was The Lion King een grote hit. Het leverde de filmstudio al zo'n slordige acht miljard euro op. Dit jaar brengt Disney ook nog een liveactionversie van Mulan uit.

  1. Giel en Malou blikken terug op date: De eerste kus was degelijk

    Giel en Malou blikken terug op date: De eerste kus was degelijk

    Giel Beelen (42) en zijn nieuwe liefde Malou (29) hebben vandaag op Radio Veronica voor de eerste keer teruggeblikt op hun first date. Zo doet Malou aan nieuwslezer Jeroen Latijnhouwers onder meer uit de doeken dat ze de eerste kus ‘nogal degelijk’ vond. Iets waar Giel compleet anders over denkt. ,,Voor mijn gevoel heb ik gewoon vet gezoend.” Het koppel is in ieder geval nog lang niet op elkaar uitgekeken. ,,Ik denk dat er nog veel dates volgen.’’