Volledig scherm
© ANP

Ontslagen Sylvie Meis: Duitse tv-kijkers zijn nog lang niet van me af

Presentatrice Sylvie Meis (39), de recent aan de kant werd gezet door de Duitse zender RTL, piekert er niet over om haar tv-carrière in Duitsland te beëindigen. ,,Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik gewoon doorga en alweer over andere dingen nadenk. Ik zou zeggen: houd me in de gaten en het recht zal zegevieren'', vertelt Meis aan de Duitse tabloid Gala. ,,Duitsland is nog lang niet van me af.''

Volledig scherm
© Photo News

De Duitse televisiezender RTL zou de jarenlange samenwerking met presentatrice Sylvie Meis hebben opgezegd, omdat de ex-vrouw van Rafael van der Vaart de Duitse taal onvoldoende zou beheersen. Volgens de blondine waren daarom de onderhandelingen met haar werkgever stukgelopen. Meis presenteerde bij onze oosterburen zeven seizoenen de populaire tv-show Let's Dance. Volgens RTL speelde Meis' taalbeheersing echter geen enkele rol. De zender wil het dansprogramma opfrissen met een andere, jongere presentatrice: de 24-jarige Oostenrijkse zangeres Victoria Swarovski. Zij spreekt vloeiend Duits.

Volgens oud Let's Dance-deelneemster Victoria Swarovski, die de baan inmiddels heeft aanvaard, is de teleurstelling bij Sylvie Meis groot.  ,,We hebben met elkaar gesproken en we weten allebei dat dit besluit niet mijn fout is'', aldus Swarovski in Gala. Meis reageerde in de krant Bild woedend op het verlies van haar baan. ,,Ik had nooit gedacht dat mijn beheersing van de Duitse taal reden zou worden voor een breuk met RTL.'' Wat presentatrice en zakenvrouw Meis - die ook nog een eigen lingerie- en schoenenlijn runt -  in de toekomst gaat doen op de Duitse tv is nog onduidelijk. 

Meis stelde in diezelfde krant dat ze er stevig van baalt dat de zender haar telefonisch en niet persoonlijk van het nieuws op de hoogte had gebracht. ,,Ik heb altijd veel gehouden van die show. Ik heb Let's Dance jarenlang met veel plezier gedaan en beschouwde het team zo langzamerhand als mijn familie. Het is verdrietig dat het allemaal voorbij is.'' RTL ontkent dat het Sylvie alleen maar heeft gebeld. De presentatrice zou, zo liet een woordvoerder vorige week doorschemeren,  niet zijn verschenen op een afspraak waar over haar tv-toekomst zou worden gesproken. ,,Ze sloeg dat aanbod af'', aldus RTL.

Taalbeheersing

Dat Sylvie - die al zo'n tien jaar in de Duitse stad Hamburg woont en voor haar tv-werk altijd naar de studio's in Keulen moet - soms worstelde met de beheersing van het Duits maakte ze begin dit jaar zelf duidelijk met een foto die achter de schermen van haar werd gemaakt. Op het Instagramkiekje is een ernstig kijkende Meis te zien met in haar handen de Duitse versie van het leerboek Duits voor dummies. Bij de foto schreef ze 'het blijft moeilijk, maar ik geef het niet op'.

Eind vorig jaar vertelde Sylvie dat ze het presenteren in de Duitse taal altijd spannend is blijven vinden. Ze kreeg de taal onder de knie toen ze met haar ex Rafael in Duitsland woonde. Meis deed in 2010 voor de eerste keer mee aan Let's Dance: toen nog als deelneemster samen met danspartner Christian Polanc. Een jaar later werd haar gevraagd de show te gaan presenteren met de Duitse co-host Daniel Hartwich. Hartwich blijft wel aan als presentator, zo heeft RTL laten weten. Hij gaat het alweer elfde seizoen van de dansstrijd vanaf maart 2018 aan elkaar praten met Victoria Swarovski die het voorlaatste seizoen van de show won.